Testissä Asus Transformer Pad TF300T

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Ulkoiset ominaisuudetTransformer Padin runko on valmistettu muovista ja kannesta löytyy pyöröhiottu kuviointi, jonka keskiöstä löytyy Asuksen logo. Zen-muotoilua on käytetty jo aiemmin Transformer Primessa ja Zenbook-kannettavissa. Muovista on tullut monelle gadget-intoilijalle kirosana, mutta allekirjoittaneelle se ei tuota ongelmia. Se takaa paremman GPS-signaalin, mikä mielestäni on jo itsessään tarpeeksi suuri syy oikeuttamaan Asuksen materiaalivalinnan. Lisäksi laitteen hinta saadaan pidettyä muovin ansiosta kurissa. Premium-fiilistä hakevat voivat aina valita kalliimman Transformer Primen tai katsella Applen valikoiman suuntaan.

Padin paksuus on 9,9 millimetriä, eli se ei ole markkinoiden ohuimpia taulutietokoneita, mutta tuntumaa se ei häirinnyt. Näppäimistön kanssa paksuus on Asuksen mukaan 17-19,4 millimetriä.

Noottia pitää antaa muutamista sijoitteluvalinnoista. Ensinnäkin tabletin kaiutin jää harmittavasti kämmenen alle. Lisäksi kuuloke- ja mikrofoniliitäntä olisi voinut sijoittaa jonnekin muualle kuin oikeaan reunaan, esimerkiksi yläreunaan, jossa se ei olisi lainkaan kämmenien tiellä (landscape-tilassa, jossa tablettia tuli pääsääntöisesti käytettyä).

Asuksen näppäimistö on laadukkaan oloinen. Näppäimet tuntuvat mukavilta sormenpäissä ja lisäksi ne ovat varsin hiljaisia. Näppäimistö on jämäkkä, eli näppäimet eivät pahemmin keinu niitä hiplattaessa. Kosketuslevy on, ehkä liiankin, liukas. Valitettavasti näppäimistön laadukkuus ei näy kosketuslevyn painikkeessa, joka nitisee ja kitisee.

Kommentoi artikkelia