Testissä Asus Transformer Pad TF300T

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Applen ensimmäisen iPadin jälkeen alkoi todellinen taulutietokonebuumi, minkä jälkeen useimmat puhelin- ja tietokonevalmistajat ovat kokeilleet siipiään tällä uudella, nopeasti kasvavalla alalla. Taiwanilainen Asukaan ei ole jättäytynyt ulkopuolelle. Toisin kuin monet muut Android-valmistajat, Asus ei ole lähtenyt luomaan pelkkää iPad-kopiota, vaan se tekee paljon töitä löytääkseen eri laiteryhmiä yhdisteleviä ratkaisuita.

Tom’s Hardwaren testiin saapunut keskihintaisten Android-tablettien ryhmään kuuluva Transformer Pad TF300T on osa Asuksen miniläppärin ja tabletin yhdistävää Transformer-mallistoa, joka lanseerattiin viime vuonna. Transformereiden edelliset mallit, TF101 ja TF201 (Transformer Prime) ovat saaneet paljon kiitosta kuluttajien keskuudessa. Suosio näkyy myös markkinaosuuksissa, sillä IDC:n mukaan Asus oli viime vuonna maailman viidenneksi suurin tablet-valmistaja. Applen dominoimasta markkinasta lohkesi n. 2,3 prosentin osuus taiwanilaisyhtiölle.Transformer Pad TF300T edellisten Transformereiden viitoittamalla tiellä, mutta aiempaa edullisemmalla hinnalla. 10,1-tuumaisesta laitteesta löytyy Nvidian Tegra 3 -järjestelmäpiiri, joten suorituskyvyn suhteen puitteet ovat kunnossa.

Todettakoon ennen varsinaista testiosuutta muutama perusfakta laitteeseen liittyen. Testasimme Transformer Padin Wi-Fi-versiota (TF300T), mutta mobiilidatayhteydellä varustettukin malli on olemassa (TF300TG). Tarjolla on myös 16 ja 32 gigatavun muistilla varustetut mallit. Testissä olleen 32 GB:n TF300T:n suositushinta on 399 euroa (3G-versio maksaa 100 euroa enemmän). Hintaseuranta.fi:n mukaan Transformer Primesta (Wi-Fi) joutuu pulittamaan noin 200 euroa enemmän. Transformer Padiä myydään valkoisena, punaisena ja sinisenä. Myynnissä on myös laitteelle soveltuva näppäimistötelakka (Transformer Pad Docking Station for TF300), joka maksaa noin 149 euroa.

Kommentoi artikkelia