Testissä Asus Chromebook C200M

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Muuta

Asuksen Chromebook on kokonaisuutena onnistunut laite. Sen hinta ja käytön mukavuus ovat yhdistelmä, joka tekee siitä houkuttelevan ja harkinnan arvoisen vaihtoehdon kannettavan ostajalle. Raskaammassa käytössä se ei korvaa Microsoftin tai Applen järjestelmillä toimivia tuotteita, mutta perusselailuun, laskujen maksuun ja videoiden ja kuvien katseluun se soveltuu erinomaisesti.


Chromebookin käyttö on myös verraten turvallista, sillä viruksia alustalle ei juuri ole. Ja jos jotain ongelmia tuleekin, on kone helppo asentaa uudestaan, kun käytännössä kaikki tiedostot ja asetukset ovat tallessa pilvessä. Chromebook on siis suhteellisen turvallinen valinta myös niille, joiden koneiden käyttö on rahtusen epävarmalla pohjalla.

Vahvuudet: Järjestelmän keveys, laadukkaan tuntuinen ulkokuori, Googlen integroidut palvelut, käytön helppous, turvallisuus, akkukesto.

Heikkoudet: Ohjelmien niukkuus, näyttö, nettiriippuvuus.

Erikoismaininta: C200M:n kaiuttimet onnistuivat yllättämään äänellään positiivisesti. Ääni on suhteellisen rikas ja tasapainoinen tullakseen läppärin uumenista.

32 gigan sisäisellä tallennustilalla varustettua Asuksen Chromebookia myydään tätä kirjoittaessa noin 350 euron hintaan

Kommentoi artikkelia