Testissä Microsoft Surface Pro 3, Type Cover ja lataustelakka

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi

Yhteenveto
Arvostelussa arvioitiin tablettia ja näppäimistökantta pääasiallisesti yhdessä, sillä Surface Pro 3 pääsee oikeuksiinsa vasta näppäimistökannen kanssa. Tältä pohjalta vaikuttaakin ihmeelliseltä, ettei näppäimistökansi kuulu tabletin myyntipakettiin, vaan se täytyy hankkia erillisenä lisävarusteena. Tämä taas nostaa laitteen hintaa entisestään, mikä antaa aihetta miettiä ollaanko hankkimassa todella tablettia, vai olisiko tavallinen kannettava tietokone kuitenkin parempi ratkaisu. Vaikka Windows 8.1 Pro -käyttöjärjestelmä on sinänsä ihan toimiva, sitä tuntuu vaivaavan sama ongelma kuin Surface Pro 3:a: molemmat vaikuttavat hakevan identiteettiään jostain mobiililaitteen ja työläppärin välimaastosta sitä kuitenkaan täysin löytämättä.

Näistä rutinoista huolimatta Surface Pro 3 näppäimistökannella varustettuna on hyvin toimiva paketti. Sitä on mukava ja helppo käsitellä, suorituskyvystä ei ole puutetta ja mikäli käytettävissä on tasainen tukeva alusta, kuten esimerkiksi pöytä, se onnistuu tarjoilemaan tabletin ja kannettavan tietokoneen parhaita puolia. Surface Pro 3:n tarkka kahdentoista tuuman näyttö on eduksi riippumatta siitä, miten laitetta käyttää, eikä laite tunnu liian painavalta tai vaikeasti operoitavalta tablettinakaan. Mainio lataustelakka liitäntöineen tuo erinomaisen lisän tabletin käyttömahdollisuuksiin.

En vielä tältä testipohjalta haluaisi korvata työläppäriäni Surface Pro 3:lla, mutta työtabletin tarpeeseen se olisi hyvä vaihtoehto. Toisaalta laitteen hintaa lukuunottamatta ainoa asia, jossa perinteinen kannettava selkeästi voittaa Surface Pro 3:n, on jämäkämpi näppäimistö – joten Microsoftin mainoslause "tabletti, joka voi korvata kannettavan tietokoneen" ei ole täysin tuulesta temmattu.

Surface Pro 3 ansaitsee näppäimistökansineen arvosanaksi neljä pistettä viidestä, telakan kanssa sille voisi antaa vielä puolikkaan pisteen lisää kirsikaksi huipulle.

Kommentoi artikkelia