Testissä Microsoft Surface Pro 3, Type Cover ja lataustelakka

Artikkelin kirjoittaja: Juha TuppiMicrosoft on kehunut uusinta Surface Pro 3 -tablettiaan "kannettavan tietokoneen korvaajana". Onko pullisteluissa perää, vai onko kyseessä vain mainosmiesten hehkutus? Hardware.fi:n toimitus sai testiin Microsoftin tehotabletin 128 gigatavun tallennuskapasiteetilla varustetun version Type Cover -näppäimistökansineen sekä lataustelakoineen ja selvitti, vastaako laite huutoon.

Mitat: 292,1 x 201,4 x 9,1 mm
Paino: 800 g
Näyttö: 12" 2160 x 1440 ClearType FullHD Plus 3:2 kuvasuhteella
Suoritin: Intel Core i5-4300U 1,90 GHz tuplaydin; Intel HD Graphics 4400 200 MHz
RAM: 4 Gt
Tallennustila: 128 Gt (laajennettavissa microSD-muistikortilla)
Kamera: 5 MP, LED-salama
Akku: 42 Wh
Yhteydet: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0

Ulkoasu
Surface Pro 3:n hopeanharmaa väritys näyttää yhtä aikaa asialliselta ja tyylikkäältä. Laitteen metallinen runko on viistetty sivuiltaan pohjaa kohden ja istuu mukavasti käsissä. Näyttö kattaa hyvin 12 tuuman etupaneelia jättäen kuitenkin reunustilaa laitteen tablettina käsittelyä varten. Näytön yläpuolelta löytyvät mikrofonin aukko ja etukamera ja oikealta puolelta Windows-logo, joka markkeeraa kotipainikkeen sijaintia. Laitteen yläsivulta löytyy ainoastaan virtapainike läheltä vasempaa kulmaa, vasemmalta sivulta kuulokkeen liitäntä, äänenvoimakkuuden säätimet sekä kolo, josta seisontatuen saa väännettyä auki. Oikealle sivulle on sijoitettu MiniDisplay-portti, USB-portti, latausliitäntä sekä syvennys seisontatuen avaamista varten. Seisontatuen alta löytyy tästä kohden myös aukko microSD-muistikortille. Laitteen alasivu on pyhitetty kokonaan näppäimistökannen magneettiselle liitännälle. Laitteen takaa löytyvät pääkameran linssi, LED-salama sekä mikrofonin aukko. Takapaneelin alaosa muodostaa avattavan seisontatuen, josta löytyy Surface-logo. Surface Pro 3:n yläreunaa kiertää ritilä, joka mahdollistaa laitteen viilennyksen.


Type Coverin tummansininen väritys ei mielestäni istu kovinkaan hyvin Surface Pro 3:n sliipatumpaan ulkoasuun, mutta makuasiat sikseen. Näppäimistökannen fyysiset painikkeet tuntuvat huomattavasti paremmalta kirjoittaessa kuin tabletin kylmä ja sileä kosketusnäyttö. Sormet saavat tuntuman näppäimistöön ja kirjoitusvirheitä tulee vähemmän. Kannen samettinen pinta tuntuu myös mukavalta kämmeniä vasten, mutta vaikuttaa tuhraantuvan helposti, ja näyttää entistä epäsiistimmältä tabletin rinnalla.Lataustelakka on ulkonäöltään jokseenkin mitäänsanomaton musta teline. Tabletti lykätään telakan etupuolelle, johon se solahtaa vaivatta. Vasemmasta reunasta löytyy magneetti, jolla stylus-kynä pysyy näppärästi paikallaan telakassa. Telakan taakse jalkaosaan on sijoitettu vasemmalta oikealle lueteltuna turvalukituksen aukko, virtapiuhan liitäntä, MiniDisplay-portti, kaksi USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -porttia, Ethernet-kaapelin liitäntä, kuulokkeiden liitäntä sekä viimeisenä oikealla vielä yksi USB 3.0 -portti. Telakan ulkoasulla tuskin voitetaan mitään muotoilukilpailuja, mutta se vaikuttaa jämäkältä ja epäilemättä hoitaa hommansa.

Kommentoi artikkelia