Tasapainoisen pelikoneen rakentaminen ylikellottamalla: Intelin prosessorit

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Muistit, kovalevy, virtalähde ja jäähdyttimet


Vaikka seuraavaksi esiteltävät komponentit eivät käytännön syistä pääse mukaan varsinaiseen vertailuun, ne ovat silti tulosten kannalta erittäin tärkeitä. Emme halua järjestelmään liian pienestä muistimäärästä johtuvia rajoitteita, hidasta kiintolevyä, epävarmaa virtalähdettä tai liian korkeita lämpötiloja. Olemme siis keränneet testiin mukaan valikoiman laitteita, jotka tarjoavat hyviä ominaisuuksia koko testin ajan.
Erityiskiitokset Corsairille, Western Digitalille ja Xigmatekille tarvittavien laitteiden järjestämisestä.

Muistit:

Corsair Dominator TR3X6G1600C8D

Tämä 6GB kolmikanavainen Corsair Dominator –paketti on merkitty DDR3-1600 ja CL 8-8-8-24 –asetuksilla ja 1,65 V jännitteellä toimivaksi. Corsair myöntää muisteille ikuisen takuun ja niissä käytetään DHX-tekniikaa (Dual-path Heat Xchange) jäähdytykseen.

Kaikilla DDR3-alustoilla käytetään joko kahta tai kolmea kampaa, riippuen sisältääkö testattu alusta kaksi- vai kolmikanavaisen muistiohjaimen.

Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DFG

DDR2-alustoilla käytetään kaksikanavaista 4GB Corsair Dominator –sarjaa. Se toimii DDR2-1066 –nopeudella ja CL 5-5-5-15 2T ajoituksilla 2,1 V jännitteellä. Myös nämä muistit käyttävät DHX-jäähdytysjärjestelmää ja niillä on elinikäinen takuu.

Kovalevy:

Western Digital Caviar Black WD6401AALS

Western Digital Caviar Black 640GB kovalevy tarjoaa pelikäyttöön hyvän sekoituksen tallennuskapasiteettia, suorituskykyä hyvään hintaan.

7200 RPM pyörivä SATA 3GB/s –levy käyttää kahta prosessoria, sisältää 32MB välimuistin ja sille tarjotaan viiden vuoden takuu. Kannattaa muistaa, että tällaisen mekaanisen aseman korvaaminen SSD:llä luultavasti nopeuttais kenttien latausaikoja peleissä, mutta varsinaiseen pelinopeuteen sillä ei olisi juurikaan vaikutusta.

Virtalähde:

Corsair CMPSU-850HX 850W

Oikeanlainen emolevy, prosessorin, muistien ja näytönohjaimen yhdistelmä ei kykene mihinkään ilman laadukasta virtalähdettä, joka tarjoaa luotettavan ja vakaan jännitteet kaikille komponenteille.

Ottaen huomioon ylikellotuksen ja seuraavassa osassa mukaan tulevan useiden näytönohjainten asettamat vaatimukset päädyimme valitsemaan 850 watin virtalähteen Corsairilta. Modulaarisesta Corsair CMPSU-850HX –mallista löytyy yksi 70 amppeerin +12V kisko, kuusi 6+2 pinnistä PCIe-virtaliitintä, seitsemän vuoden takuu ja 80 PLUS –hyötysuhde sertifiointi ja 140mm:n lämpötilasäädetty tuuletin.

Jäähdyttime:t

Xigmatek HDT-S1283 & Dark Knight-S1283V

Testeissä käytetään Xigmatekin HDT-S1283-jäähdytintä Socket AM3- ja 775-kantaisten prosessoreiden viilentämiseen ja LGA 1366 –yhteensopivaa Dark Knight-S1283V –mallia Core i7-920 –prosessorille.

Xigmatek käyttää molemissa jäähdyttimissä HDT-järjestelmää (Heatpipe Direct Touch) lämmönsiirtoon ja tuuletukseen PWM-ohjattua 120 mm:n tuuletinta joka on asennettu paikoilleen kumikiinnikkeillä hiljaisen toiminnan varmistamiseksi.

Cooler Master Hyper 212 Plus

Meillä ei ollut saatavilla LGA 1156 –kiinnikkeitä Dark Knight –malliin, joten käytimme Cooler Masterin Hyper 212 Plus –jäähdytintä Intel Core i5-750 –prosessoria testatessamme.

Hyper 212 Plus on hyvin samanlainen kuin testeissä käytetyt Xigmatekin jäähdyttimet. Siinä on neljä suoraan prosessoriin yhteydessä olevaa lämpöputkea, alumiiniset jäähdytysrivat ja 120 mm:n PWM-ohjattu tuuletin.

Kommentoi artikkelia