RocketHybrid: Hybriditallennusta ilman Z68 Expressiä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Ohjaimen konfigurointi


Painamalla näppäinyhdistelmää CTRL+M tietokoneen käynnistyksen yhteydessä, pääset ohjainpiirin firmwareen käsiksi. Ennen tätä sinun tulee aktivoida kortti BIOSista. Tämän jälkeen voit valita käytettävän ajurin painamalla välilyöntiä. Valinnan kumous tapahtuu vastaavalla tavalla. Vahvista ajurivalinta Enter-näppäimellä, minkä jälkeen voit valita toimiiko piiri Safe- vai Capacity-tilassa. Ensimmäinen on vikasietoisempi kuin jälkimmäinen, joten valitsimme sen. Capacity-tilan valinnan etuna on parempi suorituskyky, mutta vaarana on tiedon häviäminen kovalevyltä ja SSD-asemalta. Safe-tilan päälle kytkennän jälkeen kysytään, että haluaako käyttäjä säilyttää tallennusmedioille säilötyn tiedon.

HighPoint RocketHybrid 1220 -kortin Safe-tilan ansiosta cacheksi asennettu SSD-asema voidaan kesken kaiken vaihtaa uuteen asemaan ilman datahäviön riskiä. Safe-tila perustuu RAID 1 -tekniikkaan, kun taas Capacity-tilan toteutuksessa on käytetty mukautettua RAID 0:aa. Tarkastelumme perusteella Capacity-tilaa ei voi suositella peruskäyttäjien käyttöön, vaan ainoastaan heille jotka tavoittelevat maksimaalista suorituskykyä turvallisuudesta välittämättä.


Kun hybridipakka on luotu, niin Marvell Storage Utility -ohjelman avulla pääset muokkaamaan oletusasetuksia.

Asetuksista voit valita jopa yksittäisen kansion, jonka sisältämien tiedostojen käsittelyä hybriditallennus kiihdyttää. Toimintalogiikka on siis erilainen kuin Intelin ratkaisussa, jossa kaikki viimeksi käytetty data tallennetaan SSD:lle.


Kommentoi artikkelia