RocketHybrid: Hybriditallennusta ilman Z68 Expressiä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

HighPoint RocketHybrid 1220


RocketHybrid 1220 on matalan profiilin laajennuskortti, joka liitetään emolevyyn PCIe x1 -liitännän avulla. Kortti tukee PCIe 2.0 -väylää, joten siirtokaista (500 MB/s) riittää vaativimmissakin olosuhteissa.

Periaatteessa PCIe 2.0 -kaistakin voi jäädä pullon kaulaksi, sillä SATA 6 Gbps -standardin siirtonopeus kohoaa 600 megatavuun sekunnissa. Markkinoilla näin nopeat SSD-asemat ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia, joten tavalliselle kotikäyttäjälle asiasta ei koitune ongelmaa. Tämä pieni seikka olisi tietysti voitu ratkaista sillä, että kortti olisi rakennettu PCIe x4 -väyläiseksi (jolloin maksimisiirtonopeus olisi ollut 2 GB/s), mutta Marvellin 88SE9130 -ohjaimen vuoksi vaihtoehto ei ole mahdollinen. Toisaalta nopeamman liitäntäväylän käyttäminen olisi näkynyt korkeampana hintana kuluttajalle.


Edellä jo muutamaan otteeseen mainittu Marvellin ohjain tukee kahta 6 Gb/s:n SATA-porttia, RAID 0- tai RAID 1 -tiloja, NCQ:ta, I2C:tä sekä GPIO:ta.

Valmistaja ilmoittaa kortin toimintalämpötilaksi 5–55 °C. Sen tehokulutukseksi on merkitty vain yksi watti, ja piikkikulutuskin on korkeintaan kolme wattia. HighPointin mukaan piiri tukee kaikkia Windows-käyttöjärjestelmiä Vistasta eteenpäin. AHCI-yhteensopivuuden ansiosta piiri ei tarvitse erillisiä ajureita, mikä takaa tuen myös Linux-käyttöjärjestelmille. Windows Vista tai Windows 7 on kuitenkin välttämättömyys mikäli haluat hallita ohjaimen toimintaa Marvellin hallintaohjelmistolla.

Kommentoi artikkelia