Plextorin M5S 256 Gt arvostelussa: Marvellia, ja hieman muutakin

Artikkelin kirjoittaja: Janne Häyrynen

Plextorin 256 gigatavun M5S, hintavahko, mutta vahva kilpailijaPlextorin M5S, Marvellin ohjain piirillä ja Plextorin itse optimoimalla laiteohjelmistolla, osoittaa selvää kehitystä M3S-asemasta. Emme voi kuin ajatella, että tämä kustannustehokas SSD-asema olisi voinut olla vertailun nopein, jos se olisi muiden kaltaisella, Toggle-mode NAND-tekniikalla toteutettu. Huolimatta sen hitaammasta synkronoidusta ONFi-yhteensopivasta rajapinnasta, M5S suorioutui erityisen hyvin, varsinkin matalan jonosyvyyden lukutesteissä, jotka merkitsevät paljon useimmille työpöytäkäyttäjille.

M5S:llä ei ollut vaikeuksia peitota Crucialin m4:ää useimmissa käyttötapauksissa. Vaikka Plextorin M5S hyötyy m4:ää suuremmasta välimuistista, meidän testeissämme Plextorin laiteohjelmisto osoittautui hienosäädetymmäksi, ja kykeni parempiin tuloksiin kahdesta Marvell-pohjaisesta SSD:stä.Kilpailua SSD-markkinoilla kuitenkin riittää, ja lopulta Plextorin M5S-aseman hinnoittelu tulee määräämään sen menestyksen. Tällä hetkellä 256 gigatavun M5S:ää myydään Neweggissä 250 dollarilla (alle 200 euroa). Se on alle dollari per gigatavu, ja sehän vain sopii. Samankokoista m4:ää voi ostaa 210 dollarilla (noin 162 euroa), ja Samsungin 830 jopa alle 200 dollaria (vain noin 155 euroa, ja ällistyttävä 0.77 dollaria gigatavulta). Molemmat asemat tarjoavat kilpailukykyistä tehoa, joten mielestämme Plextorin täytyy vastata kilpailijoillensa hintakisassa.

Tietystikään teho ja hinta eivät ole ainoa ostopäätöksessä ratkaiseva tekijä. Entäpä luotettavuus ja tuki?

Plextorin nimi liitetään laatuun ja innovaatioihin, joka juontaa juurensa heidän maineeseensa markkinoiden halutuimpien optisten asemien valmistajana. Epäilemättä heidän täytyy todistaa, että he voivat siirtää lähestymistapansa myös solid-state tallennusratkaisujen puolelle. Olemme moukaroineet asemaa yli kolme viikkoa, eikä sen kanssa ole ollut ainoatakaan vikaa. Samsung ja Crucial tarjoavat samankaltaista 3 vuoden takuuta kuin Plextor, joten he ovat itseluottamukseltaan samalla tasolla, mitä tulee asemien luotettavuuteen.

Tiedämme kuitenkin, että Plextor on nähnyt paljon vaivaa laiteohjainohjelmiston kehittämiseen Marvellin ohjaimelle, ja yhtiö lupaa jatkaa kehitystyötä tällä saralla. Tällä hetkellä emme voi kuin suositella Plextorin M5S:ää kenelle tahansa, joka etsii työpöytäkäyttöön salamannopeaa ratkaisua.

Kommentoi artikkelia