Parhaat SSD-asemat – Joulukuu 2015

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 4 kommenttia

PCI-e SSD-kortitKuluttajamarkkinoilla ollaan nähty muutamia PCIe-liitäntäisiä SSD-asemia, mutta yleensä näiden hinnat ovat olleet siinä määrin korkeat, että niitä kannattaa harkita vain, jos tietää todella tarvitsevansa erittäin korkeita siirtonopeuksia. Lisäksi jotkin asemat eivät välttämättä suoraan tue käyttöjärjestelmän asennusta asemalle, joten tuen laita kannattaa ottaa ajoissa selville.Valmistaja: Kingston
Mallinimi: HyperX Predator
Kapasiteetti: 240 Gt
Hinta: 280€

Kingstonin PCIe-väylään asennettava kortti on käytännössä M.2 SSD adapteri, joka mahdollistaa PCIe-väyläisen SSD:n niille, jotka kaipaavat sellaista emolevylle, jossa ei ole suoraan M.2-liitäntää. X4-liitäntään asettuva kortti toimii 1400/600 Mt luku/kirjoitusnopeuksilla. Se ei vastaa suorituskyvyltään Intelin 750 -sarjan asemaa, joten suosittelemme vain pienempää 240 Gt mallia, sillä kirjoitushetkellä Intelin pienin kapasiteetti on 480 Gt.Valmistaja: Intel
Mallinimi: SSD 750 Series
Kapasiteetti: 400 Gt, 1200 Gt
Hinta: 450€, 1200€

PCIe 4x -lisäkorttipaikkaan asennettava SSD toimii myös käyttöjärjestelmälevynä, toisin kuin sen ammattilaiskäyttöön suunnatut sisarmallinsa. 2200/900 Mt/s luku/kirjoitusnopeuksilla Intelin asema on merkittävästi nopeampi kuin yksikään SATA-liitäntäinen asema.

kommenttia 4

hannibal_pjv

Selkeästi muut valmistajat ovat jäljessä Samsungista 3d tekniikan osalta muistipiireissä ja se näkyy hieman. Toivottavasti ensi vuosi tuo kilpailua myös sille saralle, niin saadaan hintoja oikeasti liikkeelle. Mutta ei paha näinkään.

Michelola

Samsung PRO sarjan levyillä ilmeisesti vakavia yhteensopivuusongelmia linuxin kernelin kanssa? Onko ongelma vielä ajankohtainen? (TRIM:iin liittyen)

Koipel

Originally posted by Michelola:
Samsung PRO sarjan levyillä ilmeisesti vakavia yhteensopivuusongelmia linuxin kernelin kanssa? Onko ongelma vielä ajankohtainen? (TRIM:iin liittyen)
Kysyin Ubuntu forumilta asiasta ja vastauksen voi lukea alla olevasta linkistä.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?to...w;topicseen#new

Ubuntu 14.04.3 LTS
Asus P8P67, i5 2500K (4,2GHz), Kingston 8Gt 1600Mhz, MSI GeForce GTX 460

kalahukassa

Artikkelin kirjoittaja: miksi pudistelet päätäsi elektroniikan hintakehityksen puuttumisen takia? Miksi et vain hyväksy sitä tosiasiaa, että tätä maata johtaa kasa tolloja.
Miksi et olisi "vastuullinen" kirjoittaja ja samalla vaikuttaja, ja ohjaa meidät kuluttajat ostamaan sieltä, mistä ne tuotteet saa ostettua edullisemmalla hinnalla?

Paluumuuttajana muutaman vuoden poissaolon jälkeen suomesta, järki sanoo, että pitäisi äkkiä lähteä pois täältä.
Suomi on korkein ALV verotus maa Unkarin, Tanskan, Ruotsin ja Kroatian jälkeen. Kuinka moni edellämainituista maista voi hyvin tai myy hyvin esim. elektroniikkaa?
Lux, Malta ja Saksa ovat alhaisimmat verotusmaat, jossa talous luvut ovat hyvät ja valtiot voivat erinomaisesti verrattaessa ensin mainittuihin maihin.
Luuletteko että on sattumaa, että em. maat voivat ja myyvät hyvin, myös elektroniikkaa?

Valitettavasti suomalaisen vastaus em. kysymyksiin alkaa sanoilla: Mutta kun...
Eli kaikki junnaa paikallaan kuten aina ennenkin. Mikään ei siis tule muuttumaan ennen kuin "mutta kun" -urpoilu muuttuu aktiiviseksi ostotoimeksi suomen rajojen ulkopuolelta.

Kommentoi artikkelia