Parhaat SSD-asemat – Huhtikuu 2015

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

M.2 ja Mini-SAS SSD-asematM.2-liitännän suosio on kasvussa kannettavien lisäksi myös työpöydällä. Intelin uusi SSF-8639-liittimellä varustettu 750-sarjan asema saattaa myös jatkossa saada itselleen kilpakumppaneita, ja tällä hetkellä ainoa tapa liittää tällainen asema koneeseen on käyttää erillistä M.2-liittimeen sopivaa adapteria.

Valmistaja: Crucial
Mallinimi: M550
Kapasiteetti: 128 Gt, 256 Gt, 512 Gt
Hinta: 95€, 159€, 299€

M.2 -liitäntä on vielä verrattain uusi ja harvinainen, mutta teoriassa se mahdollistaa SATA III -levyjä paremmat nopeudet. Crucialin M550-sarjan M.2-liitäntäiset mallit ovat hyvä vaihtoehto jos käytöstä löytyy uudempi kannettava tai emolevy kyseisellä liitännällä. M.2-liitäntään pätee kuitenkin pitkälti samat suositukset kuin SATA III -levyjen osalta, jos mallia sattuu löytymään tällä liitäntätyypillä. Näin on myös vanhemman mSATA-liitännän osalta.
Valmistaja: Intel
Mallinimi: SSD 750 Series
Kapasiteetti: 480 Gt, 1200 Gt
Hinta: 475€, 1255€

Intelin uuden NVMe-aseman saatavuus on vielä kirjoitushetkellä heikko, joten hinnat saattavat vaihdella lähitulevaisuudessa, ja etenkin jos Samsung julkaisee vielä omat NVMe-asemansa lähitulevaisuudessaa. Siihen asti Intelin asemat ovat tämän hetken parhaat suorituskyvyn osalta. Mini-SAS-liittimellä varustettu versio vaatii itselleen varsin järeän kokoisen jäähdytyskehikon. Suurin osa käyttäjistä kääntyneekin ennemmin PCIe-lisäkortilla toteutetun version puoleen.

Kommentoi artikkelia