Parhaat pelinäytönohjaimet – Joulukuu 2015

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Hintaluokka: 300-400€Tämän hetken vaativimmat pelit tarvitsevat merkittävästi suorituskykyä korkeammilla resoluutiolla, ja tämän hintaluokan näytönohjaimet vastaavat tarpeeseen parhaiten ennen kuin hintalaput karkaavat käsistä. Uusia pelejä varten korttia ostaessa kannattaakin pitää myös mielessä kenen korteilla pelit toimivat parhaiten. Tätä nykyä yhä useammat pelit on sponsoroitu joko AMD:n tai Nvidian toimesta, ja niistä saattaa löytyä erikoisasetuksia, jotka toimivat vain kyseisen valmistajan korteilla.


AMD Radeon R9 390 8GB
Hinta: ~350€


AMD päivitti Radeon-mallistoaan kesällä 300-sarjan muotoon, mutta R9 390 on kuitenkin käytännössä sama piiri kuin R9 290, ja eron tekee lähinnä korkeammat kellotaajuudet ja tuplattu kahdeksan gigatavun muisti. Suorituskyvyltään 390 on keskimäärin hieman nopeampi kuin GTX 970, mutta vaatii samalla selvästi enemmän virtaa.


Nvidia GeForce GTX 970 4GB
Hinta: ~350€


Näytönohjainmarkkinoiden selvä voittaja on tällä hetkellä GTX 970, joka mahtuu alle 400 euron hinnalla vielä kohtuullisen monen pelaajan budjettiin. Tarjolla on useampaa erilaista mallia ja hintahaitari on melko laaja. Kaikkein halvimpia malleja kannattaa kuitenkin välttää, sillä niissä on käytössä GTX 670 -malleista tuttu varsin heikko radiaalijäähdytin minimaalisella jäähdytyssiilillä varustettuna.

Kommentoi artikkelia