Parhaat pelinäytönohjaimet – Joulukuu 2015

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Hintaluokka: 100-200€Jos PC:llä on tarkoitus pelata uudempiakin pelejä, on näytönohjain ehdottomasti se osa, johon kannattaa panostaa. Tällä hetkellä se tarkoittaa vähintään sadan euron panostusta, mutta mielellään tämä kannattaa tuplata, sillä suorituskyky nousee budjettia nostettaessa merkittävästi. Vaihtoehtoisesti tiukemmalla budjetilla kannattaa myös tarkastaa käytettyjen korttien markkinat, sillä liikenteessä on paljon vanhemman sukupolven tehokortteja, jotka voivat tarjota uutta korttia selvästi paremman hinta/suorituskyky suhteen.


AMD Radeon R7 360 2GB
Hinta: ~120€


Radeon R7 360 (uudelleenbrändätty R7 260) edustaa AMD:n malliston edullisempaa päätä pelikorttien osalta. Se hyödyntää GCN 1.1 -arkkitehtuuria, joten mukana on tuettuna TrueAudio sekä FreeSync, jotka puuttuvat astetta kalliimmista Tahiti-piiriä käyttävistä R9 280 ja 280X -näytönohjaimista. Pelisuorituskyvyltään R7 360 ei erityisemmin loista, mutta se on kuitenkin riittävä kevyeen 1080p-pelailuun matalammilla kuvanlaatuasetuksilla. Myynnistä löytyy ainakin vielä kirjoitushetkellä myös vanhempaa R7 260X -mallia, joka on hivenen tehokkaampi, ja näin ollen harkinnan arvoinen jos se löytyy samaan hintaan.


Nvidia GeForce GTX 750 Ti 2GB
Hinta: ~130€


Nvidian uuteen Maxwell-arkkitehtuuriin perustuva GTX 750 Ti on tällä hetkellä allekirjoittaneen suositus pelikoneeseen, jos budjetti ei millään veny lähemmäksi kahta sataa euroa. GTX 750 Ti on hieman R7 360 -näytönohjainta nopeampi, mutta sen etuna on myös paremmat tehonkulutuslukemat, eikä se vaadi erillistä lisävirtaliitiintä, ellei sopimusvalmistaja ole sitä korttiin erikseen lisännyt. Näin ollen se on myös oiva valinta HTPC-kokoonpanoon.


Nvidia GeForce GTX 950 2GB
Hinta: ~170€


GTX 950 käyttää uudempaa GM206-piiriä, ja siitä löytyy näin ollen muun muassa HDMI 2.0 -liitäntä sitä kaipaaville. Se vaatii kuitenkin lisävirtaliittimen, mikä kannattaa ottaa huomioon GTX 750 Ti -malleihin verrattuna. Hinnaltaan se on tällä hetkellä selvästi kalliimpi, mutta se tarjoaa myös asianmukaisen suorituskykyparannuksen.

Kommentoi artikkelia