AOC I2757Fh ja ViewSonic VX2770Smh: Kaksi 27” IPS-näyttöä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testitulokset: Kirkkaus ja kontrasti kalibroinnin jälkeenKalibroidut asetukset

Kokemustemme mukaan 200 nitiä on ideaalinen keskiarvo maksimikirkkaudelle ja siksi testeissä näytöt kalibroidaan sen mukaan. Se sopii ympäristöihin, joissa on kohtalaisesti taustavaloa (kuten toimistot) tarjoten terävän ja yksityiskohtaisen kuvan, mutta säästää silmiä turhalta väsymiseltä. Se on myös erittäin hyvä taso gamman ja harmaasävyjen toiston kannalta, joihin tutustutaan tarkemmin myöhemmässä vaiheessa.AOC:n näytön kirkkaus asetettiin hivenen muita alemmas, jotta sen harmaasävyjen toisto pysyisi tarkkana. Suurempi kirkkaus tuo kevyen punerruksen vaaleampiin kuviin. Vaikka kirkkaus on hieman alle 200 nitiä, eroa ei kuitenkaan huomaa ilman kalibrointilaitteistoa.

Seuraavaksi on vuorossa erittäin tärkeä mustan tason mittaus. Kirkkauden ja harmaasävyjen säätö testikuvion avulla (toisin kuin silmämääräisesti) tarjoaa parhaan mahdollisen kontrastisuhteen, joka silti riittää toistamaan kuvan kaikki yksityiskohdat.ViewSonicin 0,1398 nitin tulos on testin paras. Mustan taso on käytännössä niin mustaa kuin se ikinä voi LCD-paneelissa olla. Sen päihittämiseksi riittäisi vain plasmanäyttö.

Kontrastisuhde ja erityisesti on/off-suhde kertoo kuvan moniulotteisuudesta. Silmämääräisen laadun arvioinnin kannalta suurin merkitys on mustan ja vaalean dynaamisella skaalalla. Vaikka LCD-näytöt ovat edelleen muita tekniikoita jäljessä sen osalta, nekin ovat parantaneet suoritustaan merkittävästi viime vuosina.Kun molemmat ruudut on kalibroitu noin 200 nitiiin, niiden kontrastilukemat ovat erittäin vaikuttavia. ViewSonic on selkeä voittaja 1440.5:1 tuloksellaan.

kommentti 1

hannibal_pjv

Näihin artikkeleihin pitäisi ehdottomasti lisätä hinnat Suomessa! Muuten ovat aika turhia... IMHO
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/1021256
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/1228355

Kommentoi artikkelia