AOC I2757Fh ja ViewSonic VX2770Smh: Kaksi 27” IPS-näyttöä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testitulokset: Kirkkaus ja kontrasti oletusasetuksillaOletusasetukset maksimiarvoissa

Alla olevassa taulukossa on esitetty näyttöjen tuottaman valon määrä kun kirkkaus on suurimmassa mahdollisessa arvossaan. Kontrasti on jätettävä oletusasetukseen tai alle, sillä sen säätäminen vähänkin korkeammalle tuhoaa yksityiskohtia kuvan kirkkaimmissa kohdissa.Kumpikaan AH-IPS-näyttö ei pärjää valkoisen kuvan kirkkaudessa kalliimmille vanhempaan tekniikkaan perustuville ISP-näytöille.Vaikka enimmäiskirkkaus jäi kalliimpien IPS-paneelien jälkeen, nämä erittäin tummat mustan tasot enemmän kuin korvaavat puutteet valkoisen kirkkaudessa.ViewSonic ottaa johtopaikan parhallaa on/off-kontrastisuhteella, joka on 1031.8:1. Kuten taulukoista näkyy, mittaamme luminanssin nykyään neljän desimaalin tarkkuudella, minkä ansiosta kontrastilaskuista tulee huomattavasti aiempaa tarkempia.

Molemmat näytöt pärjäävät erittäin hyvin perusasetuksillaan ja kumpikin pääsee lähelle luvattua 250 nitin kirkkautta. Myös harmaasävyjen toisto ja gamma ovat tarkkoja.

Oletusasetukset minimiarvoissa

Jos teet töitä hämärässä, miniasetuksia käyttämällä voi vähentää silmien rasitusta ilman, että kuvanlaatu kärsii merkittävästi.Vaikka tulokset saattavat näyttää erittäin matalilta, ne ovat silti edelleen korkeampia kuin SMPTE-standardin suositukset täysin pimeässä huoneessa esitetyille kuville. Tasot saattavat olla jopa hieman liian matalat pelikäyttöön, mutta ne ovat kohtalaisen normaalilla tasolla elokuvan katselussa.Kirkkaussäädön vetäminen minimiin laskee ViewSonicin kirkkauden aina 0,0633 kandelaan neliömetrillä, mikä on erinomainen saavutus IPS-näytölle.

Näin matalalla kirkkaudelle ei voi välttyä kontrastin kärsimiseltä kun enimmäiskirkkaus on reippaasti alle 200 nitiä. Silti kaikki videon tasot 0 aina 255 ovat edelleen nähtävissä näilläkin asetuksilla.Uskokaa tai älkää, ViewSonicin tulos on vielä hyvällä tasolla. Vaikka kirkkauden laskeminen mahdollisimman alas ei välttämättä yleensä kannata, herkkäsilmäisemmätkin saavat nauttia vielä kohtalaisen hyvästä kuvasta. Hyvän kontrastitason mahdollistaa ViewSonicin tumma mustan taso.

kommentti 1

hannibal_pjv

Näihin artikkeleihin pitäisi ehdottomasti lisätä hinnat Suomessa! Muuten ovat aika turhia... IMHO
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/1021256
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/1228355

Kommentoi artikkelia