P55: Vertailussa neljä yli 250 dollarin LGA 1156 -emolevyä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Vain paras kelpaa?LGA 1156-prosessorit voivat hyvinkin olla oikeita valintoja tehokoneisiin. Niitä puoltaa erityisesti hyvä hyötysuhde ja aggressiivinen Turbo Boost –ominaisuus. Testasimme mutamaa ylemmän hintaluokan emolevyä, joiden päälle tehokone on hyvä rakentaa. Miten hyvin ne pärjäävät X58-pohjaisille kokoonpanoille?

Mikä määrittelee high-end-koneen? Jotkut väittävät ettei LGA 1156 –alusta yksinkertaisesti vain voi olla tarpeeksi hyvä lähtökohta tehokoneen rakentamiseen. Sitä ei ole heidän mukaan suunniteltu niin, että siihen voitaisiin kytkeä monta paljon kaistaa vievää laitetta, kuten näytönohjaimia. Fakta kuitenkin on, että useimmat pelaajat eivät tarvitse enempää kuin yhden Radeon HD 5970 –näytönohjaimen voidakseen pelata asetukset kaakossa. Lisäksi pelaajat tekevät päivän aikana varmasti muutakin kuin vain pelaavat. Yhtiöillä kuten EVGA ja MSI on omat ratkaisut heitä varten, joiden graafisia tarpeita perusemolevyt eivät pysty täyttämään.

Jos unohdetaan usean näytönohjaimen ratkaisuun liittyvät asiat, niin LGA 1156 –alustoista kyllä löytyy sellaisia avainominaisuuksia, jotka kyllä puoltavat niiden asemaa tehokokoonpanoissa. Näitä ovat korkea hyötysuhde, korkea suorituskyky vakioasetuksilla Turbo Boostin ansiosta, hyvät kellotusominaisuudet ja alhainen lämmöntuotto.


Tänään P55-emolevyjen herruudesta kilpailevat lankut vaihtelevat 250 dollaria maksavista pelilevyistä 340 dollaria maksavaan yltiöpäisillä liitännöillä varustettuun emolevyyn. Seuraavalla sivulla pureudumme tarkemmin emolevyjen ominaisuuksiin.

Kommentoi artikkelia