OCZ Vertex 3: Toisen sukupolven SandForce massoille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Testitulokset: I/O-suorituskykyMeitä on pyydetty testaamaan kaikkia SATA 6 Gb/s –asemia (C300, Vertex 3 ja Vertex 3 Pro) myös SATA 3 Gb/s –kokoonpanossa perinteisen 6 Gb/s –portin lisäksi. Toteutamme toiveet tässä testissä. Alla olevassa taulukossa kaikki 3 Gb/s –tulokset on saatu käyttämällä H67-piirisarjan hitaampia SATA-portteja.Koska kaikki Iometer-testit ajetaan jononsyvyysarvolla 1, nämä pistemäärät esittävät paremmin työpöytäkoneessa tai kannettavassa mahdollisesti nähtäviä tuloksia. Siksi suurin osa testeistä ei kykene hyödyntämään täysin Vertex 3 ja Vertex 3 Pro –asemien suorituskykyä.

Molemmat asemat on optimoitu monia yhtäaikaisia lukupyyntöjä varten. Vaikka suuret jononsyvyydet eivät välttämättä ole tarpeellisin asia työpöytäkäyttöön suunnatussa Vertex 3 –asemassa, tämä johtuu siitä, että asemassa käytetään samaa laitteistoa ja ohjelmistoa kuin Vertex 3 Pro –versiossa.

Näistä kuvaajista huomaa selvästi kuinka paljon SSD-asemat ovat kehittyneet ns. ensimmäisen sukupolven versioista. G.Skillin asema, joka perustuu JMicronin JMF602B-ohjaimeen sijoittuu muutamissa testeissä jopa perinteisten mekaanisten kiintolevyjen taakse. Ainoastaan Internet-palvelimen suorituskykymittauksessa se ottaa etumatkaa.

Tämä taulukko antaakin hyvän kuvan SSD-asemien luontaisista vahvuuksista. Internet-palvelimen ei juuri tarvitse kirjoittaa tietoa levylle. Sen pääasiallinen tehtävä on näyttää Internet-sivuja sekä grafiikkaa. Tästä syystä SSD-asemien pienet latenssit antavat niille kohtalaisen etulyöntiaseman.

Kommentoi artikkelia