OCZ Vertex 3: Toisen sukupolven SandForce massoille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Testitulokset: PC Mark Vantage massamuistitesti



PC Mark Vantage on kaikista synteettisistä testiohjelmista ehkä lähinnä tosielämän tilanteita. Application Loading –testissä mitataan aseman suorituskykyä kun käynnistetään Microsoft Word 2007, Adobe Photoshop CS2, Internet Explorer 7 ja Outlook 2007.

Molemmat perinteiset kiintolevyt jäävät jonon hännille. Jopa Western Digitalin nopea VelociRaptor on listan häntäpäässä.



Vaikka PC Mark Vantage on lähinnä tosielämän suorituskykyä, silläkin on omat vikansa. Kuten Vertex 3 Pro –artikkelista käy ilmi, ajamalla testi useampaan kertaan nähdään enimmillään jopa 5000 pisteen heittelyitä lopputuloksessa. Huomasimme, että asema pärjäsi hyvin joko Windows Defender tai Application Loading –testeissä, mutta ei molemmissa yhtä aikaa. Olemme toki nähneet PCMarkin tuloksissa heittelyitä aiemminkin ja nämä eroavaisuudet menevät odotetun vaihteluvälin sisälle. Emme myöskään onnistuneet ajamaan kokonaista testiä C300-asemalla, jonka takia sen kokonaispisteet puuttuvat tuloksista.



Vertex 3 lähes saavuttaa Vertex 3 Pro:n käytettäessä >99% jatkuvia lukuoperaatioita. Kokonaistulokset eivät silti yllä läheskään aseman huippunopeuksiin.



Videoeditointitesti jakautuu tasaisemmin luku- ja kirjoitusosioiden välillä. Tässä testissä Vertex 3 jää taas Vertex 3 Pro:n jälkeen ja Crucialin C300 seuraa lähellä perässä.



Kuten mainittiin jo aiemmin, Windows Defender –testin tuloksissa näkyy huomattavan paljon vaihteluita kun testasimme C300-, Vertex 3 - ja Vertex 3 Pro –asemia SATA 6 Gb/s –kokoonpanossa.



Windows Media Center –testi pyörittää SD-laatuista videokuvaa, streamaa sitä verkon kautta toiselle laitteella ja myös tallentaa SD-videokuvaa eli testi jakautuu tasaisesti luku- ja kirjoitusosioihin. Tässä testissä Vertex 3 vihdoin ylittää SATA 3 Gb/s –kaistan rajoitukset.



SandForce-asemat pärjäävät perinteisesti hyvin lukunopeuden suhteen ja se näkyy näissäkin tuloksissa.



Myös tämä valokuvatesti sisältää pääosin lukuoperaatioita, joten Vertex 3:n tippuminen kärkipäästä ei ole yllätys. On myös hyvä huomioida, että tämänkin testin tuloksissa esiintyi kohtuullisen paljon vaihtelua.



OCZ on taas joukon kärjessä. Tämäkin testi on luonnollisesti lukupainotteinen.

Kommentoi artikkelia