OCZ Vector 256 GB testissä: Barefoot 3 -ohjaimen ensiesiintyminen

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Tehonkulutus: lepotila ja PCMark 7Tehonkulutus lepotilassaKoska SSD-asemat ovat niin nopeita, ne odottelevat toimettomina uutta tehtävää suurimman osan ajasta. Testiin kuuluvassa lähes 30 minuutin virusskannauksessa SSD-asema tekee varsinaisesti töitä vain 281 sekunnin ajan. Sen takia lepotilan virrankulutus on työpöytäympäristössä tärkein mittari.

Jo aiemmissa testeissä Samsungin arkkitehtuuri on osoittanut virtapihiytensä huolimatta sen tehokkaasta kolme ARM-ydintä sisältävästä muistiohjaimesta. Vector ei puolestaan pärjää ihan yhtä hyvin, minkä vuoksi se ei ehkä ole paras mahdollinen vaihtoehto kannettavissa koneissa. Vaikka Vectorin suorituskyky vastaa Samsungin 512 GB 840 Pro -mallia, se kuluttaa lepotilassa 2,6 kertaisen määrän tehoa.

PCMark 7Tässäkin testissä Vectorin tehonkulutus on noin 28 prosenttia Samsungin lippulaivaa suurempi, vaikka suorituskyky on samoissa lukemissa. Molempien asemien kulutus on kuitenkin alle yhden watin, eli absoluuttiset erot asemien välillä ovat loppu viimeksi melko pieniä eikä tilanne ole yhtä dramaattinen kuin esimerkiksi prosessoreiden ja näytönohjaimien välillä. Siitäkin huolimatta Samsung on etulyöntiasemassa, jos tarkoituksena on löytää tehokas, mutta vähävirtainen SSD kannettavaan tietokoneeseen.

Jos Vectoria verrataan SandForce-pohjaisiin asemiin, sen tehonkulutus on samalla tasolla kuin OCZ:n aiemmalla Agility 3 -sarjalla, mutta hieman matalampi kuin Vertex 3:lla tai SSD 520:lla.

Kommentoi artikkelia