OCZ Vector 256 GB testissä: Barefoot 3 -ohjaimen ensiesiintyminen

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

4 KB satunnaissuorituskykySatunnaiset lukuoperaatiot

Esimerkiksi virusskannerin ajaminen ja Word-tiedoston kirjoittaminenKun jononsyvyys on yksi, kaikki testin asemat siirtävät dataa 25 – 30 megatavun sekuntivauhtia. Kun samanaikaisten IO-pyyntöjen määrä nousee 32 saakka, 256 gigatavun Vector-asema johtaa joukkoa noin 390 megatavun sekuntinopeudella (mikä tarkoittaa noin 100 000 IO-operaatiota sekunnissa). Tulos on noin 15 prosenttia parempi kuin Vertex 4 -asemalla ja 10 prosenttia nopeampi kuin Samsugin 840 Pro -asemalla.
Jotta välttyisimme useammilta lähes identtisiltä SandForce-asemilta samassa taulukossa, Intelin SSD 520 edustaa SF-22xx -ohjaimeen ja synkroniseen NAND-muistiin perustuvia asemia tuloslistauksissa. SandForce-asemiin nähden Vector on huomattavasti nopeampi kun jonon syvyys nousee kahdeksaan tai yli.

Satunnaiset kirjoitusoperaatiot

Esimerkiksi sähköposti, tiedostojen pakkaus ja nettiselausKun jononsyvyys pysyttelee yhden ja neljän välillä ja työmäärä on 4 KB satunnaista kirjoitusta, Vector ottaa selvän etumatkan Intelin SSD 520 -asemaan ja sen edustamiin synkronisella muistilla varustettuihin toisen sukupolven SandForce-asemiin. Suurin osa SSD-asemista aloittaa 50 MB/s tasolta, mutta OCZ:n uusin tuotos aloittaa 80 megatavusta sekunnissa.

Jononsyvyydellä neljä Vector jää Vertex 4:n ja Samsungin 840 Pro:n jälkeen, mutta nousee takaisin huipulle maksimijononsyvyydellä 32.

Vaikka Vertex 4 pärjää äärimmäisen hyvin korkeammilla jononsyvyyksillä, se ei ole vaihtoehtona yhtä houkutteleva, sillä matalammat jononsyvyydet ovat tyypillisempi tilanne normaalissa työpöytäkäytössä. Sen vuoksi Vector tekee vaikutuksen suorituskyvyllään.

Kommentoi artikkelia