OCZ Octane 512 GB SSD: Indilinxin Everest-ohjaimen ensiesiintyminen

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: 128 KB peräkkäisoperaatiot





Kuten Octanen spesifikaatiostakin voi jo päätellä, asema pärjää huomattavasti paremmin, kun käsiteltävä data on järjestetty peräkkäin. Kun jononsyvyys on yksi, peräkkäislukunopeus yltää 340 MB/s tasolle, mikä on vain 11 MB/s hitaampi kuin johtopaikkaa pitävä Crucialin 512 GB m4. Meillä ei ole käsillä 480 GB kokoista toisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvaa asemaa, mutta spesifikaatioiden perusteella odottaisimme niiden tulosten asettuvan paljolti samalle tasolle kuin 512 GB Octanella.



Octane ei pärjää ihan yhtä hyvin, kun kyseessä on peräkkäiset kirjoitusnopeudet ja matala jononsyvyys. Nopeus yltää 260 MB/s asti, vaikka sekin tulos riittää jo samalle tasolle kuin Crucialin uusin 512 GB m4-asema.

Silti Samsungin 256 GB 830 sekä 240 GB vetoiset toisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvat asemat pärjäävät huomattavasti paremmin. On kuitenkin tärkeää huomata, että testissä käytetään pakkautuvaa dataa, josta SandForce-asemat hyötyvät merkittävästi. Jos levyille tarjotaan tallennettavaksi pakkautumatonta dataa, toisen sukupolven SandForce-ohjaimella varustetut asemat saattavat pudota jopa alle 100 MB/s tason.

Kommentoi artikkelia