Nvidia GeForce GTX 560: suorituskykyä parilla sadalla

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Asus GTX 560 DirectCU II TOP


Asuksen ohjaimen fyysiset mitat ovat samat kuin edellä esitellyssä Zotacissa: 22,5 x 11,3 cm. Asus on kuitenkin painavampi ja tuntuu käsissä jykevämmältä DirectCU II –jäähdytysratkaisun vuoksi. Taajuudet ytimen ja muistien osalta ovat 925 ja 1050 MHz (referenssitaajuudet 810/1002 MHz).Asuksen insinöörit ovat selvästi hoksanneet millainen PCIe-lisävirtaliittimien suunnan kuuluu olla. Hienoa!Asuksen DirectCU II –jäähdytysratkaisu rakentuu kolmen kuuden millimetrin litistetyn heat pipe -putken varaan. Ne siirtävät ytimessä syntyvän lämmön rivastolle ja tuulettimille. Yhtiön puheiden mukaan DurectCU II –ratkaisun ansiosta Asuksen ohjain on 20 prosenttia viileämpi kuin ”geneerinen” GeForce GTX 560. Lämpötesteissä saamme nähdä, että onko sanoilla mitään totuuspohjaa.


Näyttöliitännät ovat jälleen kerran tutut ja turvalliset: kaksi DVI-ulostuloa ja yksi mHDMI.

Asuksen myyntipakkaus sisältää samat oheistarvikkeet kuin Zotacin ohjain. Ainoastaan peli puuttuu.


Asuksen SmartDoctor-ylikellotusohjelmassa on yksi mielenkiintoinen piirre. Ohjelmalla voidaan nimittäin nostaa näytönohjaimen ytimen jännitettä, mutta vain kaikkein kalliimmissa malleissa. Näemmä Asus luokittelee GeForce GTX 560 DirectCU II TOP:n tarpeeksi kalliiksi ohjaimeksi, koska jäännitesäädöt ovat sillä mahdollisia.

GTX 560 DirectCU II TOP:n suositushinta on 220 dollaria, mikä on sama kuin aiemmin mainitulla Zotacilla. Nvidia yritti lanseerata 200 dollarin ohjaimen, mutta sen sopimusvalmistajat puskevat testiimme kalliimpia ylikellotusmalleja. Tämä vääristää myöhemmässä vaiheessa esiteltävän hintavertailun tuloksia.

kommenttia 2

FinPhenom

206€ halvimmillaan Ti versio, joten tuon hinnan olettaisi olevan suomessa korkeintaan 180€...

Melkein voisi sanoa olevan yhtä tyhjä julkaisu kuin HD6790. 6870 myydään jo 169€ hinnalla ja 6850 129€

Thor1993

Elikkä samalla tasolla HD6870:n kanssa.
Sitä siis jota halvemmalla saa eli näillä näkymin AMD:tä.

Kommentoi artikkelia