Nvidia GeForce GTX 560: suorituskykyä parilla sadalla

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Virrankulutus, lämpötila ja melumittausOlosuhteiden pakosta jouduimme suorittamaan päätelmämme tehdasylikellotettujen malleihin perustuen. Tulokset eivät välttämättä sovi yksiin referenssiohjaimen kanssa, koska käytössämme olleissa korteissa on perusjäähyjä järeämmät ratkaisut. Kannattaa huomata, että aiemmin pelitesteissämme testasimme GTX 560:tä referenssitaajuuksilla, mutta seuraavissa melu-, lämpötila- ja virrankulutusmittaukissa kortit toimivat tehdasasetuksilla.


Zotacin GeForce GTX 560 AMP! kuluttaa selvästi enemmän virtaa kuin muut sen kilpailijat. Poikkeavuus johtuu ohjaimen normaalia korkeammasta vcore-jännitteestä.

Tuloksista voi vetää johtopäätöksen, että GTX 560 kuluttaa hieman enemmän virtaa kuin AMD:n Radeon HD 6870. Senkin jälkeen vaikka huomioon otetaan Nvidian ohjainten normaalia korkeammat kellotaajuudet.


Zotac käy kaikkein kuumimpana.


AMP! Editionissa käytetty jäähy pitää lämpötilat kurissa tuulettimien suurten kierrosnopeuksien ansiosta. Tämän pystyy aistimaan äänenkin perusteella. Melu ei kuitenkaan kohoa raastavan korkealle.

kommenttia 2

FinPhenom

206€ halvimmillaan Ti versio, joten tuon hinnan olettaisi olevan suomessa korkeintaan 180€...

Melkein voisi sanoa olevan yhtä tyhjä julkaisu kuin HD6790. 6870 myydään jo 169€ hinnalla ja 6850 129€

Thor1993

Elikkä samalla tasolla HD6870:n kanssa.
Sitä siis jota halvemmalla saa eli näillä näkymin AMD:tä.

Kommentoi artikkelia