Nvidia GeForce GTX 560: suorituskykyä parilla sadalla

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

LoppupäätelmätHuhtikuussa 2011 tapahtui odotettavissa oleva muutos. Valven Steam Hardware & Software Survey –tilastotutkimuksen mukaan pelejä pelattiin eniten 1920x1080:n resoluution näytöillä. Kärkisijaa piti aiemmin 1680x1050.

Tämän vuoksi päätimme niputtaa yhteen kaikkien edellä suoritettujen pelitestien tulokset, jotka saatiin 1920x1080:n resoluutiolla.


GTX 560:n tehot vastaavat odotustemme mukaisesti Radeon HD 6870:n keskimääräisiä lukuja. Minimi FPS:ssä on jo vähän suurempi ero ohjaimien välillä. Joka tapauksessa Nvidia antaa kovan palan AMD:lle purtavaksi kun referenssitaajuuksinen GTX 560 tulee myyntiin 199 dollarin hinnalla.


Tehdasylikellotetuille korteille ostosuositusten antaminen onkin jo sitten selvästi haastavampaa.

Jos uskallus ei riitä tai et muuten vain ole kiinnostunut säätämisestä, niin Zotacin tai Asuksen valmiiksi ylikellotetut näytönohjaimet tarjoavat mielestämme erinomaisen vastineen 220 dollarilla. Noin 20 dollarin lisäpanostuksella tosin pääsisi käsiksi vieläkin nopeampiin kortteihin. Suosituksen antaminen tällaisessa tilanteessa on hyvin hankalaa ja jokaisen on itse tehtävä päätös. Jos kuitenkin tykkäät säätää, niin kannustaisimme sinua satsaamaan hieman enemmän rahaa ja hankkimaan nopeamman ohjaimen, jossa on enemmän kellotusvaraa. Jos taas tykkäät pelata pelejä, muttet viihdy kotelon sisällä, niin tehdaskellotetut kortit ovat aina hyvä vaihtoehto.


Testatut GeForce-ohjaimet kuluttavat enemmän virtaa kuin niiden Radeon-verrokit, sitä ei voi kiistää. Kaikki eivät tätä seikkaa huomaa tarkistaa tai edes ole kiinnostuntu siitä. Mikäli haluat koneeseesi kolme näyttöä, mutta vain yhden näytönohjaimen, niin silloin ainoa oikea valinta on AMD:n ohjain. Jos taas olet kiinnostunut 3D Visionista tai käytät CUDA-tuellisia ohjelmia (esim. Premiere Pro CS5), niin kaupan hyllyllä sinun pitää kurottaa kätesi Nvidian myyntipakkaukseen.

Vihoviimeisenä yhteenvetona voidaan todeta, että GeForce GTX 560 on erinomainen hankinta 200 dollarilla ja se on erittäin hyvä vastine Radeon HD 6870:lle. Ainoa poikkinainen sana mitä näistä ohjaimista voi sanoa on se, että ne ovat turhan lähellä Radeon HD 6950- tai GeForce GTX 560 Ti -ohjaimia. Tällä seikalla ei ole mitään merkitystä, jos olet päättänyt pitää kukkaron nyörit tiukilla etkä ole valmis satsaamaan uuteen ohjaimeen enempää kuin 200 dollaria.

(Tämä on käännös Don Woligorskin kirjoittamasta artikkelista "The Nvidia GeForce GTX 560 Review: Take Off Your Ti")

kommenttia 2

FinPhenom

206€ halvimmillaan Ti versio, joten tuon hinnan olettaisi olevan suomessa korkeintaan 180€...

Melkein voisi sanoa olevan yhtä tyhjä julkaisu kuin HD6790. 6870 myydään jo 169€ hinnalla ja 6850 129€

Thor1993

Elikkä samalla tasolla HD6870:n kanssa.
Sitä siis jota halvemmalla saa eli näillä näkymin AMD:tä.

Kommentoi artikkelia