Nvidia GeForce GTX 560: suorituskykyä parilla sadalla

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Ylikellotus ja SLI-testiPelitestien jälkeen on aika siirtyä ylikellottamisen ja SLI-konfiguraatioiden pariin. Yhden ohjaimen järjestelmissä oli käytössä tehdaskellot, mutta SLI-testiä varten alikellotimme ohjaimet referenssitaajuuksille.

Lisäksi kokeilimme kuinka korkeille taajuuksille tehdasylikellotettua GTX 560:a voidaan vielä venyttää. Tuoksinnassa huomasimme, että Zotaciin kohdistamamme purnaukset olivat osittain turhia. Vaikka Zotacin oma kellotusohjelma ei mahdollista jännitteen nostoa, niin ohjaimen vakiojännite on jo valmiiksi hyvin korkealla. Asus GTX 560 DirectCU II TOP:ssä jännite on vakiona 1,012 voltissa ja se voidaan korottaa 1,112 volttiin saakka. Zotacin vakiojännite vuorostaan on 1,142 V.

Korkeamman vakiojännitteen vuoksi odotamme sen Zotacin käyvän lämpöisempänä ja kuluttavan enemmän virtaa kuin Asus.

GF114:stä ei irronnut enempää kuin 1000 MHz:ä. Muistit kellottuivat 1125 MHz:iin. Näillä taajuuksilla saatiin seuraavanlaisia testituloksia.

Molemmat tehdasylikellotetut kortit pärjäävät lähes yhtä hyvin kuin GTX 560 Ti. Myös hintojen suhteen kortit ovat hyvin lähellä toisiaan, sillä Zotacin ja Asuksen korttien suositushinnat ovat 220 dollaria, kun Ti-kortteja myydään halvimmillaan 235 dollarilla.

Ylikellotuksemme ei parantanut kortin suorituskykyä oikeastaan yhtään verrattuna tehdasaasetuksiin. Tästä voidaan päätellä se, että jo 925 megahertsin kellotaajuudella ohjaimen suorituskyvystä on puristettu kaikki mehu irti. Emme siksi suosittele GTX 560:n ylikellottamista, ellet ole sitten ostanut referenssitaajuuksilla tikittävän mallin.

kommenttia 2

FinPhenom

206€ halvimmillaan Ti versio, joten tuon hinnan olettaisi olevan suomessa korkeintaan 180€...

Melkein voisi sanoa olevan yhtä tyhjä julkaisu kuin HD6790. 6870 myydään jo 169€ hinnalla ja 6850 129€

Thor1993

Elikkä samalla tasolla HD6870:n kanssa.
Sitä siis jota halvemmalla saa eli näillä näkymin AMD:tä.

Kommentoi artikkelia