Nvidia GeForce GTX 560: suorituskykyä parilla sadalla

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Zotac GeForce GTX 560 AMP! Edition


Zotacin valmistaman ohjaimen fyysiset mitat ovat 22,5 x 11,3 cm. Se on siis vajaan kaksi senttiä pidempi kuin referenssimallinen GeForce GTX 460. Kuten on totuttu näkemään, niin Zotacin AMP! Edition -ohjain on suunniteltu varta vasten kovaan ylikellotuskäyttöön. Seikka pätee testissä olevan ohjaimenkin kohdalla, minkä vakiotaajuudet ovat 950/1100 MHz ytimelle ja muisteille. Ne ovat 160 ja 98 MHz korkeammat kuin Nvidian referenssiohjaimessa.


PCIe-lisävirtaliittimet sojottavat piirilevyn peräpäätä kohti. Tällainen sijoittelu ei se kaikkein paras mahdollinen, koska ohjaimen takaosa on usein jo muutenkin varattu kovalevyille ja sen kaapeleille. Ilmavuutta koteloon saataisiin kääntämällä virtaliittimien suunta 90 astetta kotelon sivuseinään päin. Onneksi ohjain ei ole järjettömän suuri, joten virtaliittimien suuntauksesta ei koidu ongelmaa kovinkaan monelle.


Zotac on käyttänyt suojamuoveissa tuttuakin tutumpaa oranssin ja mustan värimaailmaa. Kahden tuulettimen jäähdytysratkaisu vaikuttaisi toimivan erinomaisesti, sillä GF114-ydin pysyy viileänä. Tuulettimien apuna on kolme heat pipe -putkea.


Takapaneelin liitännätkään eivät tarjoa yllätyksiä. Ohjaimesta löytyy kaksi dual-DVI –liitäntää ja yksi mini-HDMI-ulostulo. Liitännöistä vain kahta voi käyttää samanaikaisesti grafiikan siirtämiseen.


Zotacin myyntipakkauksesta löytyy mHDMI-HDMI- ja DVI-VGA-adapteri sekä kaksi Molex-PCIe-virtaliitinadapteria, ajurit, käyttöopas ja ylikellotusohjelmisto. Ostaja saa itselleensä myös latauslipukkeen, jonka avulla hän voi hankkia itselleen Assassin’s Creed: Brotherhood -pelin.Zotacin Firestorm-ylikellotusohjelma on helppokäyttöinen, mutta valitettavasti jännitteitä sen avulla ei pysty säätämään.

Zotacin suositushinnaksi on ajateltu 220 dollaria.

kommenttia 2

FinPhenom

206€ halvimmillaan Ti versio, joten tuon hinnan olettaisi olevan suomessa korkeintaan 180€...

Melkein voisi sanoa olevan yhtä tyhjä julkaisu kuin HD6790. 6870 myydään jo 169€ hinnalla ja 6850 129€

Thor1993

Elikkä samalla tasolla HD6870:n kanssa.
Sitä siis jota halvemmalla saa eli näillä näkymin AMD:tä.

Kommentoi artikkelia