Kuvissa: parhaat edulliset näytönohjaimet kautta aikain

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 7 kommenttia

Radeon X1950 Pro

Vaikka ATI ei saavuttanutkaan 7600 GT:tä ennen vuotta 2006, vuoden lopulla se julkaisi kortin joka valtasi takaisin alle 200 dollarin kategorian: Radeon X1950 Pro.

Radeon X1900 GT piti aiemmin tätä paikkaa leikatulla R580-ytimellään, mutta se oli hyvin kallis valmistaa. ATI loi 90 nm R570-piirin Radeon X1950 Pro -kortille, tehden siitä pienemmän, tehokkaamman ja halvemman.

36 varjostinyksikön piiri toimi 575 Mhz kellotaajuudella ja sillä oli 690 Mhz muistikellotaajuus ja 256-bittinen muistiväylä. Uuden valmistustekniikan myötä sen hinta saatiin painettua alle 200 dollarin, ja se voittikin Nvidian GeForce 7900 GS:n ja GT:n pienemmällä hinnalla.

Erityisesti AGP-mallin X1950 Pro säilytti arvonsa pitkän aikaa, sillä näihin aikoihin uudet kortit siirtyivät PCI-E -korttipaikkaan, ja X1950 Pro oli pitkään AGP-korttipaikan tehokkain malli.

kommenttia 7

Bodomed

Tää oli kyllä aika huippu kortti aikanaan!


mcmopo

Kaikkea sitä tulee muisteltua kun vanhaksi elää. Myös monta tuttua korttia tuosta tuli vastaan kummaltakin puolelta. Myös nykyinen korttini joka pyörittää pelejä vielä varsin sulavasti. Uutta näyttistä voisi varmaan ruveta katselemaan kun Nvidia julkistaa uudet korttinsa ja radeoiden hinta laskee.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

RekookeR

Originally posted by Bodomed:
Tää oli kyllä aika huippu kortti aikanaan!
Mikä ihmeen kortti oli Bodomed? Ikää kuullutkaan tollasesta?
Mulla on itsellä ollut lukuisat noista korteista, alkaen ihan tosta ekasta.
Sitä ennen olisi voinut mainita pari korttia, mut jostain syystä historiikki oli päätetty aloittaa tosta.
460 kortista joka oli vipa, en ole samaa mieltä. 560 kortin sai samaan hintaan, joten itse olisin valinnut sen.
Tuossa oli joitakin malleja joiden yli olin hypännyt suoraan, koska olin sinnitellyt vanhalla kortilla. Tuo on ihan hyvää keskisarjaa jota tuossa on mainittu.

-Reko

johtaja59

Mutta missä on Voodoo kortit?

Anonymous User

Originally posted by johtaja59:
Mutta missä on Voodoo kortit?

daim0n

Originally posted by johtaja59:
Mutta missä on Voodoo kortit?
+1

Miten otsikko voi olla kautta aikain jos pakassa ei ole kuin radeonia ja geforcea :p

Lumikki

Eikö siellä uutisessa lukenut että harkitsivat myös Voodoota, mutta...

Huomasin että molempien nykyisten tietokoneeni kortit löytyvät tuolta listalta. Joten kai minä sitten osteleen parhaita edullisia näytönohjaimia.

Kommentoi artikkelia