Kuvissa: parhaat edulliset näytönohjaimet kautta aikain

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 7 kommenttia

GeForce 6600 GT

Nvidia otti kärkipaikan takaisin haltuunsa GeForce 6800 Ultran myötä, mutta keskisarjalle tuli jatkoa vasta 2004 syksyllä GeForce 6600 GT:n myötä. Kortissa oli Shader Model 3.0 -tuki, mutta sitäkin parempi oil sen hinta/suorituskyky suhde.

Kortissa oli 128-bittinen muistiväylä, ja piiri oli valmistettu 0,11 mikrometrin prosessilla, mikä mahdollisti 500 MHz kellotaajuuden ytimelle. 500 Mhz DDR-muisti mahdollisti 6600 GT:n kilpailla AMD:n edellisen sukupolven lippulaivamalli 9800 XT:n kanssa samalla tasolla, mutta vain 200$ hinnalla. ATI vastasi tähän X700 XT:llä vuoden lopulla, mutta ei yltänyt aivan samalle tasolle. X700 XT päätyi lopulta vaporwareksi, sillä vain Radeon X700 Pro oli käytännössä löydettävissä kaupoista.

GeForce 6600 GT mahdollisti myös SLI:n keskisarjan korteilla. Hinnanalennusten myötä tämä kortti oli monella käytössä pitkään julkaisun jälkeen.

kommenttia 7

Bodomed

Tää oli kyllä aika huippu kortti aikanaan!


mcmopo

Kaikkea sitä tulee muisteltua kun vanhaksi elää. Myös monta tuttua korttia tuosta tuli vastaan kummaltakin puolelta. Myös nykyinen korttini joka pyörittää pelejä vielä varsin sulavasti. Uutta näyttistä voisi varmaan ruveta katselemaan kun Nvidia julkistaa uudet korttinsa ja radeoiden hinta laskee.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

RekookeR

Originally posted by Bodomed:
Tää oli kyllä aika huippu kortti aikanaan!
Mikä ihmeen kortti oli Bodomed? Ikää kuullutkaan tollasesta?
Mulla on itsellä ollut lukuisat noista korteista, alkaen ihan tosta ekasta.
Sitä ennen olisi voinut mainita pari korttia, mut jostain syystä historiikki oli päätetty aloittaa tosta.
460 kortista joka oli vipa, en ole samaa mieltä. 560 kortin sai samaan hintaan, joten itse olisin valinnut sen.
Tuossa oli joitakin malleja joiden yli olin hypännyt suoraan, koska olin sinnitellyt vanhalla kortilla. Tuo on ihan hyvää keskisarjaa jota tuossa on mainittu.

-Reko

johtaja59

Mutta missä on Voodoo kortit?

Anonymous User

Originally posted by johtaja59:
Mutta missä on Voodoo kortit?

daim0n

Originally posted by johtaja59:
Mutta missä on Voodoo kortit?
+1

Miten otsikko voi olla kautta aikain jos pakassa ei ole kuin radeonia ja geforcea :p

Lumikki

Eikö siellä uutisessa lukenut että harkitsivat myös Voodoota, mutta...

Huomasin että molempien nykyisten tietokoneeni kortit löytyvät tuolta listalta. Joten kai minä sitten osteleen parhaita edullisia näytönohjaimia.

Kommentoi artikkelia