Kuvissa: parhaat edulliset näytönohjaimet kautta aikain

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 7 kommenttia

GeForce 2 MX

Aloitamme kronologisessa järjestyksessä vanhimmasta kortista. Ensimmäisen kortin valinta on vaikea, mutta jostain on aloitettava. Harkitsimme muun muassa Voodoo 2 3000 ja TNT2 M64 kortteja, mutta meille GeForce 2 MX oli se kortti joka loi näytönohjaimien keskisarjan.

Muutama kuukausi uuden vuosituhannen puolella julkaistu budjettikortti on valmistettu 0,18 mikrometrin prosessilla, ja se toimi 175/166 MHz taajuuksilla ytimen ja muistien osalta. GeForce 2 MX sisältää kaksi pikselilinjaa leikattuna GeForce 256:n neljästä. Kumpikin pystyi käsittelemään kaksinkertaisen määrän tekstuureja per kellojakso. Suorituskyky oli siis lähellä alkuperäistä GeForce 256:sta joissain peleissä, huolimatta GeForce 2 MX:n halvasta 120 dollarin hintalapusta.

Vaikka speksit eivät vakuuta nykypäivänä, aikanaan se oli kohtuullinen pelikortti. Asioista perillä olevat harrastajat etsivät 128-bittisellä muistiväylällä varustetut mallit ja ylikellottivat kortin kalliimman mallin tasolle. GeForce 2 MX teki 3D-näytönohjaimista entistä yleisempiä, ja se oli pitkään usean pelin minimisuositus.

kommenttia 7

Bodomed

Tää oli kyllä aika huippu kortti aikanaan!


mcmopo

Kaikkea sitä tulee muisteltua kun vanhaksi elää. Myös monta tuttua korttia tuosta tuli vastaan kummaltakin puolelta. Myös nykyinen korttini joka pyörittää pelejä vielä varsin sulavasti. Uutta näyttistä voisi varmaan ruveta katselemaan kun Nvidia julkistaa uudet korttinsa ja radeoiden hinta laskee.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

RekookeR

Originally posted by Bodomed:
Tää oli kyllä aika huippu kortti aikanaan!
Mikä ihmeen kortti oli Bodomed? Ikää kuullutkaan tollasesta?
Mulla on itsellä ollut lukuisat noista korteista, alkaen ihan tosta ekasta.
Sitä ennen olisi voinut mainita pari korttia, mut jostain syystä historiikki oli päätetty aloittaa tosta.
460 kortista joka oli vipa, en ole samaa mieltä. 560 kortin sai samaan hintaan, joten itse olisin valinnut sen.
Tuossa oli joitakin malleja joiden yli olin hypännyt suoraan, koska olin sinnitellyt vanhalla kortilla. Tuo on ihan hyvää keskisarjaa jota tuossa on mainittu.

-Reko

johtaja59

Mutta missä on Voodoo kortit?

Anonymous User

Originally posted by johtaja59:
Mutta missä on Voodoo kortit?

daim0n

Originally posted by johtaja59:
Mutta missä on Voodoo kortit?
+1

Miten otsikko voi olla kautta aikain jos pakassa ei ole kuin radeonia ja geforcea :p

Lumikki

Eikö siellä uutisessa lukenut että harkitsivat myös Voodoota, mutta...

Huomasin että molempien nykyisten tietokoneeni kortit löytyvät tuolta listalta. Joten kai minä sitten osteleen parhaita edullisia näytönohjaimia.

Kommentoi artikkelia