Hyötysuhdeanalyysi: Core i3 vastaan Atom

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Tänään: Atom D510 ja Intel D510MO


Uudet Pinetrail-pohjaiset Atomit ovat tehty Intelin 45 nanometrin valmistustekniikalla ja ne käyvät samalla 1,66 GHz:n kellotaajuudella kuin Atom 230/330. Prosessorin L2-välimuisti on tuplattu yhteen megatavuun. Ytimiäkin löytyy Atom D510:stä kaksi kappaletta ja Hyper-Threadingin ansiosta ne näkyvät käyttöjärjestelmälle neljänä. D510 on edelleen suunniteltu sulautettuihin järjestelmiin, joten prosesessoria ei pysty vieläkään vaihtamaan.

TDP-arvo on noussut neljästä watista 13 wattiin, koska piirisarjan sijasta DDR2-muistinohjain ja grafiikkaprosessori löytyvät nyt suorittimesta. Tuloksena on syntynyt uusi NM10-piirisarja, jonka TDP-arvo 15,1 wattia. Yhteenlaskettuna TDP-arvo on 28,1 wattia eli hieman vähemmän kuin Diamondyvillessä. Todellisuudessa marginaali on vieläkin kapeampi.

Lisätietoja Pinetrail-alustasta löytyy täältä.

 
D510MO on Intelin emolevy, josta löytyy uusi Atom D510 -prosessori. Valitettavasti sen varustelutaso on kovin niukka. Ei digitaalisia näyttö- tai audioulostuloja, ei teknologioita kuten vaikkapa vProta. Se kovin samanlainen kuin Atom 230:lla varustettu ECS-emolevy.

Intelin emolevy tarjoaa PCI-lisäkorttipaikan ja PCI Express Mini Card -kannan, kaksi DDR2 DIMM –paikkaa, neljä USB 2.0 -porttia, gigabitin Ethernet-pistokkeen ja kaksi SATA 3 Gb/s -porttia. Kolme USB 2.0 –porttia saa lisää sisäisten liittimien avulla. 

Kommentoi artikkelia