Hyötysuhdeanalyysi: Core i3 vastaan Atom

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Loppupäätelmät


Ennen kuin laitetaan langanpäät yhteen, niin muistutan että vertailimme kahta eri luokkaa edustavaa prosessoriryhmää. Atomit ovat tarkoitettu nettop-koneisiin ja minikannettaviin, kehittyvien maiden markkinoille ja halpoihin järjestelmiin. Core i3 on taas Intelin pöytäkoneille tarkoitettu alemman hintaluokan prosessoriperhe. Se on sekä kalliimpi että tehokkaampi kuin Atom-järjestelmät.

Atom-järjestelmän prosessori ja emolevy maksaa 70–100 dollaria, joka on saman verran kuin pelkkä H55-emolevy halvimmillaan. Tarvitset vielä 115 dollarin Core i3 –prosessorin eli hinta kipuaa kaksinkertaiseksi verrattuna Atomeihin.


 
Vielä molempiin koneisiin pitää hankkia muistia, kovalevy, kotelo, virtalähde ja optinen asema. Absoluuttisen hinnan kasvaessa suhteellinen ero pienenee, joka hyödyttää Core i3:a. Tässä tärkein pointtimme: voit joko ostaa nettopin (hinnat alkavat 300 dollarista) tai voit harkita Core i3-järjestelmän hankkimista. Jälkimmäinen maksaa enemmän rahaa, mutta saat sillä paljon tärkeitä ominaisuuksia ja nopeutta.


 
Rakentamamme H55-järjestelmä Core i3-530:n kanssa oli monta kertaa nopeampi ja paljon tehokkaampi kuin Atomit.

Jos tarvitset konetta ajoittaiseen sähköpostin, dokumenttien, esitteiden kirjoittamiseen, verkossa surffailuun tai perusvideoiden katseluun, niin silloin Atom-koneet ovat varsin järkeviä hankintoja. Kehotamme kuitenkin pysymään Atomeista kaukana jos sinulla on vähänkin odotuksia suorituskyvyn suhteen tai olet yksinkertaisesti malttamaton odottamaan.

Tapauksia joissa tarvitaan suorituskykyä: HD-videon toistaminen, kaikki ääni- ja videomuunnokset, enkoodaus, transkoodaus, tiedostojen pakkaaminen/purkaminen, kuvan- tai äänenmuokkaus jne. Tässä tapauksessa Atomien valinta on kivisin mahdollinen polku, joten emme todellakaan suosittele sitä. Hanki tällöin nopeampi oikea PC, jolla säästät aikaa ja hermoja

Kommentoi artikkelia