Esittelyssä uusi Kindle

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen

Kindle: Hinnassa ja painossa keveämpi

Tuoreimmassa Kindlessä on kaiketi aiempaa tehokkaampi suoritin, ainakin Kindle väittää sivunvaihtojen tapahtuvan sutjakammin. Emme pystyneet varmentamaan tätä seikkaa, sillä Amazon on vuorannut laitteen hyvin alumiinisuojuksen alle pientääkseen EMI/RFI-häiriöitä. Tästä johtuen viritimme Hi-Speed-kameran, jolla selvitimme uuden ja vanhan Kindlen nopeuseron.Sivunvaihdon nopeudessa ei ole juuri eroa. Suorittimen puolesta sivut voisivat vaihtua vikkelämmin, mutta ehkä näyttötekniikan muodostama pullonkaula ehkä estää sen. E Ink -näyttöjen haittapuolena on hidas ruudunpäivitys, joka juontaa juurensa näyttösolujen napaisuuden vaihdon verkkauteen.

Uudessa Kindlessä on noin puolet pienempi akku, joten laitteen käyttöaika on myös selvästi pienempi. Harvoin sitä joutuu kuitenkaan kitkuttelemaan yhdellä latauksella viikkoa pitempään, joten en pitäisi pientä akkua isona ongelmana. Jos jotain positiivista ratakaisusta halutaan etsiä, niin laaminen sujuu pienen akun ansiosta paljon nopeammin.

Kindle Touchissa on Amazonin mukaan sama akkukesto kuin Keyboard-versiossa, joten siitä löytynee 1750 mAh:n akku.
Kindle (Fourth-Gen) Wi-Fi Kindle Touch Wi-Fi Kindle Keyboard (Third-Gen) Wi-Fi
Akkukesto: Wi-Fi Off /
Puoli päivää lukemista
1 kuukausi 2 kuukautta 2 kuukautta
Akkukesto: Wi-Fi On /
Puoli päivää lukemista
3 viikkoa 6 viikkoa 6 viikkoa
Akku Li-ion Polymer 890 mAh (3.7 V) ? Li-ion Polymer 1750 mAh (3.7 V)
Teksti puheeksi/MP3-toisto Ei Kyllä Kyllä
Tallennustila 1,35 GiB ? 3,05 GiB
Hinta 79 dollaria (erikoistarjous)
109 dollaria
99 dollaria (erikoistarjous)
139 dollaria
99 dollaria (erikoistarjous)
139 dollaria


Uuden Kindlen suurin etu on erittäin edullinen hinta (79 dollaria). Laite vaikuttaa houkuttelevammalta kuin vaikkapa Barnes & Noblen Nook (139 dollaria).

E-lukulaitteita on helppo katsoa ylen, koska tablet-markkinat käyvät ihan hulluilla kierroksilla. Karu totuus kuitenkin on, että tabletit ovat edelleen luksus-laitteita. Jos tarvitset kannettavan laitteen, jolla lueskella kirjoja ja käydä satunnaisesti netissä, niin uusin Kindle täyttää juuri nämä tarpeet erittäin edullisesti ja erinomaisella akkukestolla

Kommentoi artikkelia