Esittelyssä uusi Kindle

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen

Näyttö: Pienempi hinta, huonompi laatuTällä hetkellä sähköinen muste on vertaansa vailla verrattuna muihin näyttö teknologioihin kun puhutaan sähköisistä kirjoista. E Ink -tekniikassa käytetään erittäin ohutta pintaa, joka koostuu mikroskooppisista soluista. Solut sisältävät nestettä, positiivisesti varautunutta valkoista pigmenttiä ja negatiivisesti varautunutta mustaa pigmenttiä. Solujen sähkökenttää muuttelemalla saadaan ne näyttämään joko mustaa, valkoista tai näiden sekoitusta.Lukulaitteelle E Inkistä on seuraavia hyötyjä. Ensinnäkin sen tuottama kuva on katselijalle sama riippumatta valaistusolosuhteista ja kuvakulmista. Se muistuttaa nimensä mukaisesti erittäin paljon tavallista mustetta. Lisäksi se kuluttaa sähköä vain sivuvaihtojen yhteydessä, joten akkukesto on moninkertainen verrattuna LCD-näyttöihin.

Teknisten tietojen mukaan Amazon käyttää uusissa laitteissa samaa paneelia kuin edellisen sukupolven mallissa eli kuuden tuuman 16-harmaasävyn E Inkiä (600x800, 167 PPI). Käytössä kuitenkin selvisi, että uuden Kindlen näyttö ei ollut yhtä laadukas kuin vanhemmassa.

Mikroskooppitutkimukset vahvistivat kokemustietoa, kuten yllä olevista kuvista voi päätellä. Kindle Keyboardin teksti on tarkempaa ja musta on tummempaa.

Kysyimme E Ink Corporationilta jos ero johtuu jostakin tunnetusta ongelmasta. Heiltä saamamme tiedon mukaan ero johtuu todennäköisesti siitä, että Amazon on päättänyt käyttää heikompilaatuisia paneeleita uusissa tuotteissa. Aiempaa edullisemmalla hinnalla saa vastineeksi myös heikompitasoisen näytön.

Kommentoi artikkelia