Esittelyssä uusi Kindle

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen

Tässä on uusi KindleAmazon päivitti hiljattain Kindle-lukulaitettaan kolmannen kerran. Hopeisen laitteen ilmiselvin uudistus edelliseen versioon nähden on näppäimistön uupuminen. Tom?s Hardware päätti tutustua päivitettyyn laitteeseen pintapuolisesti ja selvittää mistä siinä on kysymys. Osa uudistuksista on isoja, mutta joukkoon mahtuu vaatimattomampiakin ehostuksia.

Kindlen neljännen sukupolven inkarnaatio ei ole saanut mediassa paljoakaan huomiota, sillä yhtiön uusi Fire-taulutietokone varastanut sen itselleen. Lukulaitetta on kuitenkin rukattu sen verran uuteen kuntoon, että se ansaitsisi hieman enemmän ihmettelyä kuin se on tähän asti saanut. Uuden Kindlen hintaan kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota.

Amazon otti tuotejulkistusten myötä kahden kärjen taktiikan. Siinä missä Kindle Fire on suunnattu Applen hallitsemille taulutietokonemarkkinoille, niin Kindlen tarkoitus on pitää ekirjojen lukuhetket miellyttävinä, vaikkei kalliisiin taulutietokoneisiin olisikaan varaa.


Uutta Kindleä on saatavilla kahteen eri makuun: kosketusnäytöllisenä ja ilman. Molemmissa laitteissa on kuitenkin tehty perinpohjaisia muutoksia ulkonäköön, kun vertaa niitä aiempiin. Amazon on selvästi pyrkinyt aiempaa esteettisempään designiin. Hopeakuoret ja näppäimistötön ulkomuoto ovat silminnähtävimmät muutokset. Vanhaa kolmannen sukupolven Kindleä ei aiota kuitenkaan hylätä, vaan mustanpuhuvaa laitetta aiotaan myydä edelleen nimellä Kindle Keyboard.

Kindle (Fourth-Gen) Wi-Fi Kindle Touch Wi-Fi Kindle Keyboard (Third-Gen) Wi-Fi
Näyttö 6" E Ink Pearl 6" E Ink Pearl 6" E Ink Pearl
Koko 16,5x11,4x0,75 (cm) 17x12x1,0 (cm) 19,0x12,2x0,75 (cm)
Paino (*mitattu itse) 167 g* 212 g 223 g*
Akku Li-ion Polymer 890 mAh (3.7 V) ? Li-ion Polymer 1750 mAh (3.7 V)
Teksti puheeksi/MP3-toisto Ei Kyllä Kyllä
Tallennustila 1,35 GiB ? 3,05 GiB
Hinta 79 dollaria (erikoistarjous)
109 dollaria
99 dollaria (erikoistarjous)
139 dollaria
99 dollaria (erikoistarjous)
139 dollaria


Valitettavasti emme saaneet Kindle Touchia tähän hätään käsiimme, mutta Amazon vakuuttaa ettei kahden uuden version välillä ole oleellista eroa (kosketusnäyttöä lukuun ottamatta). Erot löytyvät lähinnä ääniratkaisuista ja tallennuskapasiteetistä. Kaikki Kindlet tuntuvat käsissä samoilta, sillä ne on valmistettu samasta ABS-muovista, joka on päällystetty kumipinnoitteella. Pinnoitteen avulla ehkäistään naarmuuntumista.

Näppäimistön unohtaminen vähentää uuden Kindlen painoa ja pienentää hieman sen kokoa. Ergonomian suhteen muutosta ei ole sanottavasti.

Sivun vaihtamiseen tarkoitetut näppäimet on sisällytetty aiempaa tiiviimmin laitteen reunaan, minkä vuoksi niiden painaminen hankalaa. Yllä ja alla olevissa kuvissa neljännen polven Kindle on yllä ja Kindle Keyboard alla.

Kindle käyttää edelleen micro-USB-liitäntää, mutta virtapainike on muuttunut aiemmasta liukukytkimestä painettavaksi näppäimeksi

Kommentoi artikkelia