Asus ZenPad 8 ja S8 – Android-tabletit testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppusanat

Android-tablettien kehitys on ollut pitemmän aikaa hiljaista, eikä merkittäviä edistysaskeleita ole tehty pitkiin aikoihin. Tablettien saralla innovointia on ollut vaikea harrastaa, ja tämän syksyn uutuudet keskittyvätkin lähinnä tarjoamaan entistä tehokkaampaa ja ohuempaa mallia.

Allekirjoittanut omistaa vielä alkuperäisen Asus Nexus 7 –mallin, mutta kieltämättä aika on ajanut sen ohi monelta osin. ZenPad 8.0 on pitkälti Asuksen tämänhetkinen tarjous edullista Android-tablettia kaipaaville, mutta se jää monelta osin heikoksi parannukseksi vuosia vanhoihin Nexus-malleihin verrattuna. 199€ suositushinnalla se ei tuo merkittävästi uutta esimerkiksi Nexus 7 (2013)-malliin verrattuna. 1280x800-resoluution paneelilla varustettu laite ajaa asiansa videotoistossa, ja erillisellä lisäakulla siitä saa kohtuullisen videosoittimen pitemmille reissuille, mutta tähän hintakategoriaan löytyy monta muuta kilpailijaa, jotka tuovat pitkälti samat ominaisuudet pöytään, eikä ZenPad 8.0 juuri pääse erottumaan joukosta. Sen parhaaksi puoleksi jääkin SIM-korttipaikka sekä lisäakku.ZenPad S 8.0 on monilta osin hyvin erilainen tarina kuin ZenPad 8.0. Intelin tehokas järjestelmäpiiri ja 4 Gt muisti takaavat sulavan käyttökokemuksen, ja korkearesoluutioinen 4:3 kuvasuhteen näyttö on sopivampi verkkoselailua silmällä pitäen. Asus tarjoaa siis S 8.0 –mallin osalta pitkälti tutut plussat mitä siltä on totuttu odottamaan, eli hyvät speksit kohtuuhintaan riittävän hyvällä laadulla.

379€ suositushinnalla ZenPad S 8.0 asettuu hieman edullisemmaksi kuin esimerkiksi Samsungin lippulaivamalli Tab S2, mikä näkyy hitusen paksummassa muovirakenteessa, joka ei ole aivan yhtä vaikuttava elämys kuin Tab S2:n äärimmäisen ohut metallirakenne. Samsungin käyttämä OLED-paneeli on myös merkittävästi laadukkaampi kuin ZenPadin IPS-paneeli. Ohjelmistopuolella Asukselta on vastaavasti luvassa tuttu bloatware-kokoelma, eikä ZenUI vedä vertoja Samsungin käyttökokemukselle.

ZenPad S 8.0 on onnistunut laite, ja tarjoaa lippulaivamallin ominaisuudet astetta edullisempaan hintaan. ZenUI:n saa hiottua omanlaisekseen tarpeen tullen, mutta ei ilman vaivannäköä. Samsung Tab S2:n kaltainen premium-malli tuo selkeitä parannuksia laatuun ja yleiseen käyttökokemukseen, mutta kun vastaavilla spekseillä varustetun mallin hintalappua aletaan etsimään, saattaa moni kääntyä sittenkin ZenPadin suuntaan.


Nopeasti:

ZenPad S 8.0+ Ohut rakenne
+ Suorituskyky
+ Tallennustila ja laajennettavuus
+ Hinta
+ Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet

- Bloatware-sovellukset
- Kylkipainikkeiden tuntumaZenPad 8.0+ Ulkoasu
+ Vaihdettava akkukuori

- Näytön resoluutio
- Monokaiutin


Kommentoi artikkelia