Asus ZenPad 8 ja S8 – Android-tabletit testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet

Asuksen uudet Android-tabletit on suunnattu selkeästi edullisempaan hintaluokkaan, mikä näkyy käytetyissä materiaaleissa, mutta tästä huolimatta ZenPadien laatuvaikutelma on ensi silmäykseltä positiivinen. Asus on tyylitellyt molemmat tabletit feikkinahkapinnoitteella joka tuo mukavaa vaihtelua ja pehmeyttä muuten tyypilliseen reunoista pyöristettyyn suorakulmioon. Pinnoitteen tuntuma ei juurikaan vastaa oikean nahkan tuntua, ja S-mallin tapauksessa tyyliä rikkoo hieman pakolliset merkinnät joita ei ole saatu piilotettua edullisemman mallin tavoin irrotettavan takakuoren alle.S-malli käyttää kiinteää takakuorta, mutta edullisemmassa mallissa on irrotettava muovikuori, jonka alta paljastuu paikat muisti- ja SIM-korteille. Takakuoren vaihto mahdollistaa myös lisäakun käytön. Asus tarjoaa ZenPad 8.0 –mallille 16 Wh akulla varustettua takakuorta, joka tuplaa akkukeston. Asus lupaa 9 tunnin akkukeston ilman lisäakkua, ja tämä on mitattu 720p-videotoistolla 100 nitsin kirkkaudella ja verkkoyhteydet päällä. Lisäakun voimin edullisempi malli saattaisi olla hyvä valinta videotoistoa varten pitemmillä reissuilla. Toisaalta markkinoilta löytyy myös pitemmällä akkukestolla varustettuja malleja esimerkiksi Lenovon sylinterimallisten tablettien toimesta ilman erillisakkua. Irrotettava lisäakku tuo kuitenkin joustavuutta sitä haluaville.


ZenPad 8.0 lisäakku kiinnitettynä.


S-mallin takakuori on pysyvämpää sorttia, mutta siitäkin löytyy paikka 64 Gt muistikortille. Laite tulee Suomessa tarjolle jo valmiiksi 64 Gt sisäisellä tallennustilalla, siinä missä edullisempi malli tyytyy 16 Gt tallennustilaan.

ZenPad S 8.0 on myös yksi markkinoiden ohuimmista Android-tableteista. 6,6 mm paksuudella se ei jää merkittävästi jälkeen Tab S2:n 5,6 mm ohuusennätyksestä, ja käytännössä lisäohuudesta ei juurikaan ole tässä vaiheessa enää hyötyä. Molemmissa laitteissa on 4000 mAh akku, mikä ei ole tablet-kategorian suurimpia lukemia.

Maininnan arvoiseksi testauksen myötä jäi myös fyysisten painikkeiden tuntuma, sillä S-mallin ohuiden painikkeiden antama palaute oli selkeästi heikompi kuin edullisemman budjettimallin.


Nexus 7 (2012), ZenPad 8.0 ja S 8.0Samsung Galaxy Tab S2 9,8", ZenPad 8.0 ja S 8.0Tab S2 on selvästi ohuempi kuin ZenPad 8.0Asuksen lippulaivamalli ZenPad 8.0 on lähestulkoon yhtä ohut kuin Tab S2

Kommentoi artikkelia