Asus ZenBook 3 – Ohuempi parempi

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Näyttö

Asus on päätynyt käyttämään uusimmassa ZenBookissa Corningin Gorilla Glass -lasipinnoitetta antamaan näyttöpaneelille kestävyyttä ja tyyliä. Full HD -resoluution IPS-paneeli on verrattain kirkas, mikä helpottaa käyttöä ulkotiloissa, mutta samalla lasipinta aiheuttaa myös jonkin verran heijastuksia.

Lasipinta tarkoittaa yleensä kosketustukea, mutta sitä Asus ei ole syystä tai toisesta lisännyt ZenBookiin. Ainakin allekirjoittanut jäi kaipaamaan usein kosketustukea tottuneena vastikään Lenovon hybridilaitteiden monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. ZenBook on näiltä osin perinteinen läppäri, mikä karsii hieman pisteitä mobiilikäyttöön suunnatulta laitteelta.

Asuksen käyttämä IPS-paneeli ei ehkä vedä vertoja Surface Bookin tai 12" MacBookin näytöille, mutta väritoistoltaan ja uniformiteetiltaan se on kuitenkin täysin riittävä, ja harvempi käyttää tämänkokoista laitetta väritarkkaan työhön, ja kuten jo mainittiin, laitte ei ole suunnattu piirtäjillekään kosketustuen puutteen myötä.


50% harmaa paljastaa yleensä epätasaisuuksia heikompien paneelien toistossa


Testufo.com ja Lagon.nl -sivustojen testien perusteella paneelin uniformiteetissa ei ollut merkittäviä ongelmia, ja vasteajat olivat vain hieman hitaammat kuin samaan aikaan testissä olleiden Lenovon läppäreiden IPS-paneeleiden. Mustan toisto oli myös IPS-paneelille tyypillisesti välttävä. Pimeässä tilassa kamera havaitsi hieman taustavalo-ongelmia vasemmassa ylänurkassa, mutta subjektiivisesti silmä käteen -metodilla taustavalaisussa ei ollut merkittäviä ongelmia IPS-paneelille tyypillistä hehkua lukuun ottamatta.ZenBookin työpöydältä löytyy myös Eye Care Switcher -sovellus, jolla saa tarvittaessa muutettua näyttöprofiilia vähemmän sinistä valoa toistavaksi, minkä pitäisi auttaa vähentämään silmien rasitusta erityisesti pitkään mustavalkoista tekstiä tuijotellessa.

Kommentoi artikkelia