Asus ZenBook 3 – Ohuempi parempi

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudetAsuksen uusin ZenBook-malliston tulokas UX390UA – tai tuttavallisemmin ZenBook 3 – ottaa merkittävän askeleen eteenpäin jo tutuksi tulleesta alumiinikannettavasta entistä solakamman ulkomuodon myötä. Tallella on edelleen tuttu alumiinikansi harjatulla viimeistelyllä, mutta muilta osin ultrakevyessä rungossa on hyödynnetty magnesiumseosta, joka auttaa pitämään kokonaisuuden keveämpänä kuin esimerkiksi 12" MacBookin alumiininen Unibody-runko.12,5" näytöllä varustetun kannettavan ylimääräiset sentit on saatu kavennettua siinä määrin, että n. 295x191x12 mm mitoilla se mahtuu jo pienempäänkin laukkuun, eikä reilun 900 gramman paino tuo kohtuutonta lisärasitusta kantamuksiin.Erityisesti näyttöpaneelin kehykset on saatu minimoitua alle sentin ohuiksi, ja näppäimistö yltää reunasta reunaan, maksimoiden näppäinten fyysisen tilan, mikä on olennaista muuten pienikokoisessa kannettavassa.

Premium-kannetttavan olemuksen viimeistelee näytössä käytetty Corning Gorilla Glass 4 -lasipinnoite sekä näppäimistön kullanväriset kirjaimet. Näyttöosiota kiertää myös kullanvärinen metallireunus, ja myös Asus-logo on sävytetty samaan teemaan sopivaksi.

Vaikka ZenBook 3 onkin alle 12 mm ohut, alumiinikansi ja lasipinta pitävät rakenteen jäykkänä toisin kuin jotkin aiemmat täysin magnesiumrakenteiset kevytkannettavat, ja tämä lieneekin ollut ainakin yksi syy Gorilla Glass 4:n käyttöön, sillä yleensä lasipaneeli kertoo lähinnä kosketustuesta, mitä ZenBookista hieman yllättäen ei löydy. Näin ollen ZenBook ei myöskään taivu tablet-tilaan, vaan pienestä koostaan huolimatta se on perinteinen läppäri. Asuksen mukaan käytössä on maailman kompaktein sarana – vain 3 mm korkea – muttaMukana tulee läppärin lisäksi musta säilytyskuori, adapteri USB-C-liitännälle, virtalaturi USB-C-johdolla sekä tarvittavat ohjekirjaset.

Kommentoi artikkelia