ASUS ROG SWIFT PG258Q – 240 Hz näyttö ammattilaispelaajille

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet







Näyttö on pakattu tiiviiseen styroksipakkaukseen tukijalka irrotettuna, ja pakkauksen mukana tulee tarvittava DisplayPort-johto, HDMI-johto sekä USB 3.0 upstream-johto USB-hubia varten. HDMI 1.4 tukee 1920x1080-resoluutiota korkeintaan 60 Hz virkistystaajuudella, eikä G-Sync toimi sen kautta, vaan 240 hertsin virkistystaajuuteen tarvitaan DisplayPort-liitin sekä uudemman mallinen Nvidian G-Synciä tukeva näytönohjain GTX 700-sarjasta tai uudemmasta.



Asus PG258Q seuraa tuttua ROG Swift -teemaa, jota ollaan nähty jo alkuperäisestä 2014 julkaistusta PG278Q-mallista lähtien. Viime vuonna nähtiin myös uusittu metallinen kolmisakarainen jalusta PG348Q:n kanssa, ja samanlainen toteutus on nyt myös pienemmässä PG258Q-mallissa. Jalusta on jykevää laatua ja siihen saa asetettua myös punaisen LED-logon paistamaan pöydän pintaan halutessaan. ROG-logon voi myös halutessaan vaihtaa mukana toimitettuihin kirkkaisiin linsseihin, joihin voi kehitellä haluamansa kuvion. Onneksi OSD-valikon kautta ledivalaistuksen voi myös halutessaan kytkeä pois päältä. Jalustassa on kaikki tarvittavat ergonomiset säätömahdollisuudet pivotia myöten, joten kokonaisuudessaan siinä ei ole paljoa valittamisen varaa, mutta se vie jonkin verran syvyyttä paneelin takapuolelta, mikä voi olla ongelma tiukemmissa pöytätiloissa.



Näytön takapuoli on myös tyylitelty, ja I/O-paneelin saa piilotettua irrotettavan muovipaneelin taakse, ja johdot saa kourutettua jalustan kautta. Jalustan varsi on valmiiksi kiinnitetty kuljetuksessa, mutta sen saa ruuvattua irti tarvittaessa VESA 100x100 -kiinnitystä varten jos käytössä on oma jalusta.



Nvidian G-Sync-moduuli tarjoaa DisplayPort-liittimen lisäksi myös HDMI 1.4 -liitännän esimerkiksi pelikonsolin kytkentää varten. Näytön pohjasta löytyy myös kaksi USB 3.0 –liitäntää sekä Upstream-portti PC-liitäntää varten. Myös kuulokeliitäntä on tarjolla.

Itse paneeli on mahdutettu 9 mm ohuisiin kehyksiin, mikä mahdollistaa näytön käyttämisen kätevästi esimerkiksi kolmen näytön Nvidia Surround -kokoonpanossa. IPS-paneeli on mattapinnoitettu, joten se sopii paremmin huoneisiin, jossa heijastukset vaivaisivat glossy-tyyppistä kiiltäväpintaista paneelia. Mattapinnoite on kuitenkin sen verran kevyt, ettei se juuri kristallisoi esimerkiksi kirkasta valkoista.



Kokonaisuudessaan PG258Q onnistuu pitämään ulkomuodon suhteellisen tyylikkäänä peliteemastaan huolimatta. Jalusta ja paneeli ovat jykevän tuntuisia, ja varsinkin jalustan metallisakaramuotoilu on toteuttu hyvin eikä vie liikaa tilaa pöydältä. 1920x1080-resoluution näyttöjen osalta PG258Q on ehdottomasti yksi hiotuimpia kokonaisuuksia ulkoisen olemuksensa suhteen, eikä rakenteen laadussa ole juurikaan valittamista.

Kommentoi artikkelia