Asus ROG G752 – Pelikannettava G-Syncillä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppuyhteenveto

Asus ROG G752VY jatkaa edelleen tutulla linjalla, joka nähtiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2012 arvostellun G75VW-mallin aikoihin, ja edellisvuonna arvosteltuun G751JY-malliin verrattuna muutokset ovat melko pieniä.

17,3-tuumaisella näytöllä varustettu kannettava on edelleen sama rakenteeltaan laadukas kannettava, joka mahduttaa sisäänsä markkinoiden tehokkainta mobiilirautaa. Nvidian GTX 980M ja Intelin Core i7-6700HQ takaavat työpöytäluokan pelisuorituskyvyn, mutta G751-malliin verrattuna Skylake-alusta ei tuekaan enää Asuksen Turbomaster-kellotusominaisuutta, ja suorittimen maksimikellotaajuus jää heikommaksi, mikä vuorostaan tasoittaa uuden ja vanhan mallin suorituskykyerot lähinnä marginaalisiksi. Näin ollen uuden alustan etu jää lähinnä hieman parempaan jäähdytykseen ja tehonkulutukseen.

Uusittu jäähdytysjärjestelmä toimiikin erinomaisesti, ja kannettavalla on mukava pelailla myös ilman kuulokkeita. G752:n äänentoisto on selvä parannus sitä edeltävän mallin ongelmiin verrattuna, mutta kaiuttimien sijoitus näyttöpaneelin taakse pilaa muuten hyvän kokonaisuuden.

G752 edustaa myös Nvidian G-Sync-pelikannettavia, ja siinä missä G751 toimi alunperin G-Sync-tilassa vain epävirallisilla ajureilla, G752 tukee tätä nyt suoraan paketista. Näyttöpaneeli kellottuu myös 100 Hz virkistystaajuudelle ongelmitta. Tältä osin G752 ei kuitenkaan tuo mitään uutta, paitsi että G751-kannettavaa ei vaikuta saavan virallisesti G-Sync-tuetuksi ilman Asus Nordicin maksullista (1200 SEK) apua.

Suomen saatavuuden ja hinnan osalta testattua G752VY-GC081T-mallia on saatavilla kirjoitushetkellä alkaen 2 290 eurosta, mikä on merkittävästi korkeampi hinta kuin mitä oli saatavilla G751-mallin aikoihin alimmillaan 1700€ hintaan. Uusi Skylake-alusta DDR4-muisteilla ja nopeammalla Samsungin NVMe-asemalla tuo lisähintaa, mutta käytännössä G752:n tuomat uudistukset eivät tunnu tarpeeksi merkittäviltä, että se olisi yhtä suositeltava ostos kuin mitä G751 oli vuotta aiemmin. GTX980M on edelleen hyvä näytönohjain, mutta horisontissa siintää jo uudet 16/14 nanometrin mallit, joita odotetaan vielä tämän vuoden puolelle. Esimerkiksi AMD on jo lupaillut 2,5-kertaista suorituskyky/watti-lukemaa, mikä tulee olemaan massiivinen parannus erityisesti tehonkulutuksen osalta rajoitetuissa pelikannettavissa.

Kokonaisuudessaan Asus G752VY on lähinnä hieman hiotumpi G751 uusilla kuorilla. Kaiuttimien huonoa sijoitusta lukuun ottamatta siitä ei löydy merkittäviä ongelmia, mutta tässä vaiheessa siitä pyydetty hinta ja sen tarjoamat uutuudet eivät herätä allekirjoittaneessa positiivisia tuntemuksia. Kilpailijoihin nähden G752 on kuitenkin asiallinen valinta, ja linjassa myös hintansa suhteen. Jos pelikannettava on saatava nyt, eikä loppuvuodesta, on G752 ehdottomasti suosituksen arvoinen, mutta muilta osin parempaa lienee luvassa kunhan uudet mobiilinäytönohjaimet saapuvat.Nopeasti:+ Laadukas rakenne ja näppäimistö
+ Erinomainen näyttö 75/100 Hz virkistystaajuudella
+ G-Sync
+ Rasituksessa hiljainen
+ Nopea SSD
+ Hyvät päivitysmahdollisuudet

- Kookas
- Kaiuttimien sijoitus näyttöpaneelin taakse
- Melutaso idle-tilassa
- Vähän kehitystä edeltävään malliin verrattuna

Kommentoi artikkelia