Asus ROG G752 – Pelikannettava G-Syncillä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

100 Hz IPS-näyttö ja G-Sync



Näyttö






Edeltävä Asus G751-sarjan kannettavan suurin yllätys löytyi näyttöpaneelin osalta, sillä tyypillinen 60 Hz IPS-paneeli muuttui ohjelmistopäivityksen myötä jopa 100 Hz virkistystaajuudella toimivaksi G-Sync-näytöksi. G752 onkin nyt virallisesti julkaistu G-Sync-kannettava, ja käyttää ilmeisesti samaa paneelia, joka toimii vakiona 75 Hz virkistystaajuudella, ja ainakin testikappale toimi ongelmitta myös 100 Hz virkistystaajuudella.



Myös väritoisto on kiitettävä ja gamma lähellä 2.2 suositusarvoa. Kirkkaussäätö on myös toteutettu esimerkillisesti 11 eri tasolle, ja taipuu tarvittaessa matalalle. Lagom.nl –testeissä mustan erottelukyky jäi IPS-paneelille tyypillisen heikoksi, mutta valkoisen saturaatiotestistä paneeli selviyti vuorostaan moitteetta. Näytössä oli havaittavissa vähäistä valovuotoa reunoilla, mutta tämä ei ollut erityisen poikkeavaa IPS-paneelien yleiseen tasoon verrattuna.

Testufo.com –sivuston testien perusteella Asuksen käyttämä paneeli selviytyy IPS-paneelille tyypillisesti. Nähtävissä on kohtuullinen määrä liikesumeutta, eikä overdrive-tekniikasta johtuvaa korona-artifaktia ollut nähtävissä. 100 Hz virkistystaajuus auttaa tekemään G752:n paneelista toistaiseksi ehkä parhaimman pelinäytön, jota kannettavista voi tällä hetkellä löytää. Tästä huolimatta paneeli ei aivan yllä liiketoiston osalta 120 Hz TN-paneelien tasolle. Se kuitenkin tarjoaa TN-paneeleja huomattavasti miellyttävämmän katseluelämyksen laajalla katselukulmalla ja hyvällä väritoistolla.

Kommentoi artikkelia