Arvostelussa Nokia Lumia 2520: Nokian esiinmarssi tablet-markkinoille

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Ohjelmat


Nokia ja Microsoft ovat paketoineet Lumia 2520:een joukon business-käyttäjiä, ja miksei muitakin, kiinnostavia ominaisuuksia. Microsoftin lupausten mukaisesti tabletin mukana toimitetaan Office-ohjelmat Excelistä OneNoteen ja Outlookista Wordiin. Kannattaa kuitenkin huomata, että kyseiset ohjelmat ovat desktop-Windowsista tutut ohjelmat, eli niitä ei ole optimoitu kosketusnäytölle. Asiakirjojen muokkaaminen Lumia 2520:llä ja Officella vaatiikin ainakin tällä hetkellä Nokia Power Keyboard -näppäimistön -- kosketusnäytöllä se ei tahdo luonnistua, vaikka käyttöliittymään onkin lisätty ilmavuutta. Tableteille optimoitu Office tulee markkinoille myöhemmin.

Lumia 2520:aan on asennettu valmiiksi myös Skype, jonka avulla voi käydä tuttavapiirin tai työporukan kesken videokeskusteluita. Ohjelmia voi ajaa Windowsissa rinnakkain, joten voit muokata Word- ja PowerPoint-dokumentteja samalla kun pomo hiillostaa sinua Skypen välityksellä.

Nokian tarjoamiin sovelluksiin kuuluu edellä mainittujen kameraohjelmien lisäksi Nokia Here -karttaohjelman (myös Microsoftin karttaohjelma löytyy) ja Nokia MixRadio -musiikkiohjelma.

kommenttia 2

perhana

Eli aivan kuten artikkelin kirjoittajakin toteaa, tablettien pääasiallinen käyttö on siis nettiselailu, viestittely, sekä kuvien ja videoiden katselu... olisi nyt sitten mukava tietää mitä sellaisia puutteita arvostellun tabletin ohjelmistossa on joka tekee näiden toimintojen käytöstä hankalaa?
Ja vaikka google mapsia ja gmailia ei löytyisikään, haittaako se loppukäyttäjää jos saatavilla on kuitenkin paremmin toimivat vaihtoehdot kyseisille sovelluksille, ja haittaako käyttäjää se että saatavilla oleva Youtube sovellus on ominaisuuksiltaan parempi kuin se "virallinen" versio...?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. joulukuuta, 2013 @ 19:37

Olli50

Omalaatuisuus piilee myös hinnassa. Minun vaatumukseni laitteelle ovat peräisin PC-maailmasta. Yksi tärkeä pointti on tulostus. Jos hankkisin tuollaisen tabletin, siitä pitäisi voida tulostaa nykyisille printtereille. Se vain ei onnistu. Täytyisi hankkia samalla Wi Fi printteri ja se nostaa entistä enemmän hintakynnystä.

Tablettien maailmassa kallistuin 7" Android tablettiin. Se on kätevä, ja pilvipalvelulla pääsen tulostamaan vanhoilla laitteillani. Kaikkein parhaiten se soveltuu videoiden katseluun. Kuvaukseen se ei sovellu ollenkaan.

Kommentoi artikkelia