Arvostelussa Nokia Lumia 2520: Nokian esiinmarssi tablet-markkinoille

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Rakenne ja tuntuma


Ulkoisesti Lumia 2520 on nimensä veroinen laite. Nokian Lumia-puhelimista tuttu skandinaavishenkinen näkyy ja tuntuu 2520:ssa juuri niin kuin voisi ennakkoon kuvitellakin. Tabletin ulkokuori on rakennettu muovista, mutta siitä huolimatta Lumia 2520 on erittäin vantteran ja kestävän tuntuinen. Android-laitteista tuttua natisevaa ämpärimuovia Nokian luomukseen ei ole päätynyt. Muovin pinta on liukkaan oloinen, mutta kumimaisen "pehmeyden" ansiosta Lumia-täppäriä on mukava pidellä käsissä. Näkyviä rasvajälkiä jää sormista ja kämmenistä mattapintaiseen runkoon helposti.

Lumia 2520 on strategisilta mitoiltaan 267 millimetriä pitkä, 168 millimetriä korkea ja noin yhdeksän millimetriä paksu. Painoa on vain 615 grammaa, eli turhaa läskiä mittojen sisään ei ole päässyt kertymään.

Värivaihtoehtoja on kolme, mutta ainakin jutun kirjoitushetkellä Suomessa myydään vain mustaa ja punaista (kolmas väri on syaani).

kommenttia 2

perhana

Eli aivan kuten artikkelin kirjoittajakin toteaa, tablettien pääasiallinen käyttö on siis nettiselailu, viestittely, sekä kuvien ja videoiden katselu... olisi nyt sitten mukava tietää mitä sellaisia puutteita arvostellun tabletin ohjelmistossa on joka tekee näiden toimintojen käytöstä hankalaa?
Ja vaikka google mapsia ja gmailia ei löytyisikään, haittaako se loppukäyttäjää jos saatavilla on kuitenkin paremmin toimivat vaihtoehdot kyseisille sovelluksille, ja haittaako käyttäjää se että saatavilla oleva Youtube sovellus on ominaisuuksiltaan parempi kuin se "virallinen" versio...?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. joulukuuta, 2013 @ 19:37

Olli50

Omalaatuisuus piilee myös hinnassa. Minun vaatumukseni laitteelle ovat peräisin PC-maailmasta. Yksi tärkeä pointti on tulostus. Jos hankkisin tuollaisen tabletin, siitä pitäisi voida tulostaa nykyisille printtereille. Se vain ei onnistu. Täytyisi hankkia samalla Wi Fi printteri ja se nostaa entistä enemmän hintakynnystä.

Tablettien maailmassa kallistuin 7" Android tablettiin. Se on kätevä, ja pilvipalvelulla pääsen tulostamaan vanhoilla laitteillani. Kaikkein parhaiten se soveltuu videoiden katseluun. Kuvaukseen se ei sovellu ollenkaan.

Kommentoi artikkelia