Arvostelussa Nokia Lumia 2520: Nokian esiinmarssi tablet-markkinoille

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Kamera


Lumia 2520:aan on isketty valoisa f/1.9 aukon Zeiss-optiikka, joka piirtää kuvia 6,7 megapikselin kennolle. Videopuheluita varten tabletin etupuolelta löytyy kahden megapikselin kamera.

Hyvässä valaistuksessa Lumia 2520:lla saa ihan nättejä kuvia automaattiasetuksillakin. Heikommassa valaistuksessa Lumia 2520:llä otettujen kuvien laatu ei ainakaan meikäläistä vakuuta, mutta eipä tabletti ole varsinaisesti kuvien ottamiseen tarkoitettukaan (vaikka aivan liian moni näin tekeekin).

Tabletin mukana tulee esiasennettuna Nokia Camera, josta löytyy laajat säätömahdollisuudet kuvien räpsintään. ISO- ja valotusarvojen lisäksi tarkennusta, suljinaikaa ja valkotasapainoa voi muunnella tarpeen mukaan. Sulkimen viivettäkin voi muuttaa jos kuvaajakin haluaa päästä ryhmäotoksiin. Erilaisia kohdistinristikkoja löytyy neljä kappaletta ja kuvasuhteen voi valita haluamakseen (16:9 tai 4:3). Filttereitä tai muuta ylimääräistä kamerasovelluksesta ei löydy.Mukana tulee myös Windowsin oma kamerasovellus, jonka säätömahdollisuudet ovat selvästi karsitummat, mutta sillä pystyy ottamaan tarvittaessa panoraamakuvia.

Tapahtumista otetut kuvat tai videot voi koostaa kivoiksi pieniksi videopätkiksi Nokia Video Director -sovelluksen avulla. Ohjelmasta löytyy valmiiksi joitain efektejä, joiden avulla videoon saa tunnelmaa, jota kuviin ei kamerasovelluksella saanut taltioitua. Storytellerillä taltiot saa järjestettyä aikajanalle, mistä näkee nopeasti missä on tullut oltua ja mitä tehtyä.

kommenttia 2

perhana

Eli aivan kuten artikkelin kirjoittajakin toteaa, tablettien pääasiallinen käyttö on siis nettiselailu, viestittely, sekä kuvien ja videoiden katselu... olisi nyt sitten mukava tietää mitä sellaisia puutteita arvostellun tabletin ohjelmistossa on joka tekee näiden toimintojen käytöstä hankalaa?
Ja vaikka google mapsia ja gmailia ei löytyisikään, haittaako se loppukäyttäjää jos saatavilla on kuitenkin paremmin toimivat vaihtoehdot kyseisille sovelluksille, ja haittaako käyttäjää se että saatavilla oleva Youtube sovellus on ominaisuuksiltaan parempi kuin se "virallinen" versio...?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. joulukuuta, 2013 @ 19:37

Olli50

Omalaatuisuus piilee myös hinnassa. Minun vaatumukseni laitteelle ovat peräisin PC-maailmasta. Yksi tärkeä pointti on tulostus. Jos hankkisin tuollaisen tabletin, siitä pitäisi voida tulostaa nykyisille printtereille. Se vain ei onnistu. Täytyisi hankkia samalla Wi Fi printteri ja se nostaa entistä enemmän hintakynnystä.

Tablettien maailmassa kallistuin 7" Android tablettiin. Se on kätevä, ja pilvipalvelulla pääsen tulostamaan vanhoilla laitteillani. Kaikkein parhaiten se soveltuu videoiden katseluun. Kuvaukseen se ei sovellu ollenkaan.

Kommentoi artikkelia