Arvostelussa Asus Transformer Pad TF303CL

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

ZenUI

Asus on ottanut käyttöön ZenUI-käyttöliittymän, jonka on tarkoitus tarjota tuore tuntuma yhtiön älylaitteisiin kautta linjan. Jatkossa Asuksen puhelinten ja tablettien käyttökokemus on hyvin yhtenäinen.

ZenUI:n ydinajatuksia ovat yksinkertaisuus, suorituskyky ja käytön helppous. Asus on tehnyt Googlen puhtaaseen Androidiin oman ilmoituksensa mukaan yli 200 muutosta, joiden tarkoitus on parantaa toimivuutta.Itse järjestelmän lisäksi myös mukana tulevia ohjelmistoja on suunniteltu vastaamaan graafiselta ulkoasultaan uusia ratkaisuja. Esimerkiksi kalenteri, sähköposti ja Henkilöt-sovellus näyttävät yhdenmukaisilta ja minimalistisilta. Käyttöliittymät ovat yksinkertaisia ja ennen kaikkea toimivat nopeasti.

Asus tarjoaa laitteen mukana muutamia omia sovelluksiaan, niin sanottua bloatwarea, josta etenkin Samsungia on usein parjattu. ”What’s Next” on aikataulun hallintaan tarkoitettu sovellus, joka näyttää lähitulevaisuuteen merkatut tapahtumat lukitusnäytöllä ja widgetissä. Näitä voivat olla esimerkiksi kalenterimerkinnät ja syntymäpäivät. Voin nähdä sovelluksen olevan ehkä höydyllisempi puhelimessa, tai sitten tabletissa joka on aktiivisessa työkäytössä.Tabletista löytyy esiasennettuna myös ZenLink-paketti, johon kuuluvat edellä mainitun PC Linkin lisäksi Party Link, Share Link ja Remote Link. Näiden sovellusten avulla tabletin näyttökuvan sekä sisällön jakaminen muihin ASUS-älylaitteisiin ja tietokoneisiin on yritetty tehdä mahdollisimman vaivattomaksi.

Asuksen ZenUI on todella hyvin onnistunut käyttöliittymäuudistus, jonka myötä yhtiön laitteet saavat raikkaan ja yhtenäistävän tuulahduksen. Mitään mullistavaa tai ennen näkemätöntä ZenUI:lla ei kuitenkaan ole tarjota. Erityisen hyvin uudistukset palvelevat Asuksen puhelimia, mutta toimivat hyvin tabletillakin.Kommentoi artikkelia