Arvostelussa Asus Transformer Pad TF303CL

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen


Elokuussa testasimme Asuksen edullisempaa Transformer Padia ja nyt sen jatkumona otimme kokeiluun myös laitteen prameamman 303-version. Tuoreemmassa testilaitteessa on muun muassa tarkempi näyttö, eteen suunnatut kaiuttimet, 2 gigaa muistia, LTE-yhteydet ja vikkelämmällä taajuudella käyvä suoritin. Näillä eväillä sekä mukana toimitettavalla näppäimistötelakalla Asus yrittää iskeä Android-tablettien korkeampaan hintasegmenttiin.

Tekniset tiedot

Koko: 257,4 x 178,4 x 9,9 mm (LxSxK), telakan kanssa paksuun 19,8 mm
Paino: 595 g + näppäimistötelakka 550 g, yhteensä 1145 g
Järjestelmä: Android 4.4
Näyttö: 10,1” LCD IPS, FullHD (1980 x 1080), LED-taustavalo
Suoritin: Intel Atom Z3745 64-bittinen neliydinsuoritin, max. 1,8 GHz
RAM: 2 GB
Kamera: Pääkamerassa 5 megapikseliä, f2.4, edessä 1,2 MP
Tallennus: 16 / 32 GB eMMC
Yhteydet: 4G LTE, WLAN 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast-tuki
Liitännät: 1 x micro USB, 1 x 2-in-1-audioliitäntä, 1 x microSD-kortinlukija, 1 x micro HDMI / telakassa 1 USB 2.0
Akku: 25 Wh, 9,5 tuntia käyttöäTF303CL-mallissa on heti käteen poimiessa aivan toisenlainen premiumin tuntu kuin edullisessa mallissa. Takakansi on kangasmaisen ja ehkä hiukan kumisen tuntuinen ja antaa laadukkaan viimeistelyn, minkä lisäksi laite pysyy myös erinomaisesti käsissä. Tabletti ei tunnu valtavalta, kun on aiemmin pidellyt käsissään suurempiakin laitteita, mutta ei se markkinoiden kompakteinkaan ole. 10,1 tuuman näytön ympärillä on paksuhkot parin sentin reunukset, jotka eivät välttämättä saa taulutietokonetta näyttämään seksikkäältä, mutta kieltämättä ovat käyttämisen ja laitteesta kiinni pitämisen kannalta oleelliset.

Tabletin etupaneeliin on tehty reiät kaiuttimille ja ääni toistuukin kohtuullisen miellyttävästi, joskaan ei aiheuta sen suurempaa hehkutusta. Ehkä voidaan kuitenkin puhua laitekategoriassa keskivertoa laadukkaammasta äänentoistosta - ainakin ääni suunnataan hieman paremmin käyttäjää kohti kuin yleensä.TF303 on melko painava, ja etenkin näppäimistötelakka on käsittämättömän raskas (jotta laite pysyisi pöydällä pystyssä?). Liki 1,2 kilon yhteispainossa olisi paljon viilaamisenvaraa, jotta käyttäminen olisi mukavaa. Aiemmin Asus lisäsi näppäimistötelakoihinsa lisäakkuja, mikä olisi hyvä ja selittäisi painoa, mutta ainakaan tämän mallin kanssa niin ei ole menetelty, mikä on sääli.

Itse tabletista löytyy perusliitäntöjen ja kortinlukijan lisäksi micro HDMI -liitin, jonka avulla näytön kuva saadaan jaettua vaikkapa tietokoneen näytölle tai videotykille. Tietokoneelle jako tosin onnistuu jotenkuten myös USB:n kautta, kunhan ensin vain asentaa koneelle PC Link -ohjelman. Tällöin tablettia voi myös ohjata sormen sijasta tietokoneen kautta hiirellä. Nopeassa testissä PC Link osoittautui hieman epävakaaksi, mutta helppokäyttöiseksi. Lisäksi se oli käännetty myös suomeksi, mistä plussaa.

Kommentoi artikkelia