AOC AGON AG241QZ – FreeSync-näyttö Vegan partneriksi

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudetNäyttö on pakattu tiiviiseen styroksipakkaukseen tukijalka irrotettuna, ja pakkauksen mukana tulee tarvittava DisplayPort-johto, DVI-johto, HDMI-johto sekä USB 3.0 upstream-johto USB-hubia varten. Mukana on myös erilliset audiopiuhat näytön sivusta löytyville kuuloke- ja mikrofoniliitännöille.

AOC:n AGON-pelimallisto on verrattain maltillisesti tyylitelty, mutta näytöstä huomaa joka tapauksessa sen kohdemarkkinoinnin. Punaisilla aksenteilla ja logolla varustettu näyttö toimitettaan kaksisakaraisella metallijalustalla, joka onnistuu pitämään paneelin tukevasti paikoillaan, mutta samalla se vaatii myös kohtuullisesti syvyyttä työpöydältä. Jalusta tarjoaa kuitenkin kattavat ergonomiset säätömahdollisuudet pivotia ja 130 mm korkeussäätöä myöten. Kokonaisuudessaan näytön säätömahdollisuudet ovat kiitettävällä tasolla.Näytön takapuoli on myös tyylitelty punaiseksi, ja jalustan saa halutessaan vaihdettua 100x100 VESA-kiinnikkeillä.FreeSync-näyttöjen yksi positiivisista puolista verrattuna G-Synciin on näyttöliitäntöjen määrä. AG241QX tarjoaa erinomaiset liitäntämahdollisuudet DisplayPortilla sekä kahdella HDMI-liitännällä (2.0 ja 1.4 MHL), mutta mukaan on mahdutettu myös perinteisemmät DVI- ja VGA-liitännät. Pohjassa on myös kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä upstream-portti.Näytön sivusta löytyy kahden portin USB-hubi pikalatausominaisuudella, sekä erilliset liitännät mikrofonille ja kuulokkeille. Samalla sivulla on myös kuulokkeille tarkoitettu muovikoukku.Mukana tulee myös erillinen johdolla kytkettävä "kaukosäädin", jonka kautta voi säätää OSD-asetusvalikon asetuksia sekä kolmea eri valmisprofiilia. Tämä helpottaa huomattavasti erikoisprofiilien käyttöä esimerkiksi FPS-peleissä. Samat asetukset on kuitenkin löydettävissä itse näytön OSD-painikkeilla jos pöydälle ei halua ylimääräisiä muovikikkareita. Säätimessä on kumitassut, mutta se liukuu tästä huolimatta pöydällä suhteellisen helposti. Säätimen johdolla on pituutta noin metri.

Kokonaisuudessaan AG241QX onnistuu pitämään ulkomuodon tyylikkäänä peliteemastaan huolimatta. Hyvä jalusta ja kattavat liitäntä- ja säätömahdollisuudet tarjoavat melkeinpä kaiken tarvittavan. Näytön pohjaan asetetut OSD-painikkeet eivät ehkä vastaa käytettävyydeltään joistain muista näytöistä löytyvää analogiohjainta, mutta ainakin ne ovat helposti käden ulottuvilla, ja erillinen säädin tekee profiilien hyödyntämisestä helppoa. Merkittävin moite lienee jalustan syvyysvaatimus, joka saattaa olla tärkeä ominaisuus jos käytössä olevalla työpöydällä ei ole paljoa tilaa. Jalustan eteen työntyvä paneeli saattaa merkitä lyhyttä katseluetäisyyttä, mutta toistaalta kun kyseessä on 2560x1440-resoluutioinen paneeli 24-tuumaisessa rungossa, tämä ei liene useimmille iso ongelma.

Kommentoi artikkelia