Analyysi: millainen vaikutus on siirtymisellä 4 KB sektoreihin?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

4KB sektorit: Toshiba MK7559GSXP (750GB)

Tämä on Toshiban uusin 2,5” asema ja se käyttää 4KB kokoisia sektoreita, minkä vuoksi se on erittäin sopiva verrokki 640 gigatavun edeltäjälleen. Odotimme kokonaissuorituskyvyn kasvavan ja näin kävikin: 107MB/s huippunopeus ja 81MB/s keskimääräinen lukunopeus ovat erinomaisia tuloksia 2,5” kiintolevylle eivätkä ne jää paljoakaan jälkeen 5400 RPM nopeudella pyörivistä 3,5” levyistä. Selvästi fyysiseen kokoon liittyvät eroavaisuudet suorituskyvyssä ovat pienenemässä.

Kuten jo edellisellä sivulla mainittiin, uudet asemat kärsivät suorituskyvyn laskusta kun loogiset 512 tavun sektorit kohdistetaan 4 kilotavun fyysisiin yksikköihin. Eroavaisuudet johtuvat lähinnä tallennustiheydestä ja siitä, että 2,5” asemat on alunperinkin suunniteltu käytettäviksi kannettavissa tietokoneissa. Niissä on siis painotettu hyötysuhdetta tehokkuuden sijaan.
Itse asiassa uudempi asema häviää vanhalle versiolle muutamissa testeissä, kuten PCMark Vantagessa. Erot ovat silti pienempiä kuin voisi kuvitella, sillä kumpaakaan 5400 RPM nopeuden asemaa ei ole varsinaisesti tarkoitettukaan kaikkein suorituskykyisimpien asemien luokkaan.

Kommentoi artikkelia