AMD Radeon HD 7970 GHz Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Ylikellotus PowerTunellaValitsimme Crysis 2:n ylikellotustesteihimme. Kokemuksiemme perusteella se on todella herkkä kellotaajuuden muutoksille, ja kaatuu herkästi korkealla taajuudella.

Molemmat kortit on asetettu 1050, 1100, 1150 ja 1175 MHz tasoille. Emme päässeet tämän tason yläpuolelle törmäämättä vakaviin grafiikkavirheisiin.

Katsotaan ensin tehonkulutusta jokaisella kellotaajuudella:Kuten voimme nähdä, korkeampi tehonkulutus vastaa pienempää jännitettä, mikä on täysin päinvastaista kuin mitä olisimme odottaneet.

1175 MHz tasolla näemme pieniä grafiikkavirheitä (puuttuvia tekstuureja ja polygonivirheitä), jotka saatiin korjattua nostamalla jännitettä. PowerTune astuu kehään aikaisessa vaiheessa tiputtamalla jännitettä, selvästi ennen kuin tehonkulutus nousee kriittiselle tasolle.Tämän intervention seuraukset ovat nähtävissä ruudunpäivityksessä, ja tuloksena on tiputettuja ruutuja, tekstuurivirheitä, puuttuvia valoja ja muita efektejä. Vaikka ruudunpäivitystaso nousi jatkuvasti, minimiruudunpäivitys tippui kellotaajuuden noustessa yli 1150 MHz tasolle.Radeon HD 7970 GHz Edition –kortit eivät ole juurikaan sen parempia ylikellottujia kuin alkuperäinen HD 7970. Parhaaseen tulokseen päädytän 1150 MHz tasolla käyttämällä AMD:n omaa työkalua. Lisäkellotus johtaa ruudunpäivitysongelmiin, vaikka keskimääräinen FPS vaikuttaisikin paremmalta.

kommenttia 2

G0lden_Kebab

"jonka pitäisi ajuripäivitysten siivittämänä jättää GTX 680 nielemään pölyä."

no ei nyt ihan...lähestulkoon rinta rinnan menevät.

ps: symbolinen voitto on kyllä uusi termi minulle

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. kesäkuuta, 2012 @ 17:34

hannibal_pjv

Hyvä, jotta ovat tasoissa! Kilpailu kiristyy ja toivottavasti näkyy saantien parannauttua hinnoissa.

Kommentoi artikkelia