AMD Radeon HD 7970 GHz Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Radeon HD 7970 ja Aftermarket-jäähdytysKoska AMD:n referenssijäähdytyksen esitys on todella heikko, kannattaa miettiä vaihtoehtoja. Referenssimallin lämpötila nousi helposti 84 asteen tasolle, joten ei ole mikään, ihme jos kortti kävisi kellotettuna pitkän pelisession aikana turhan kuumaksi.

Alla oleva kaavio esittää lämpötilakäyrää FurMarkissa eri kellotaajuuksilla neljän minuutin testissä.Pystyykö aftermarket-jäähdytys sitten parantamaan tilannetta? Päätimme koettaa tätä noin 50 euron hintaisella Gelidin Icy Vision –coolerilla. Tarjolla on toki parempiakin jäähdyttimiä, mutta emme ole juurikaan halukkaita tuhlaamaan enempää rahaa näytönohjaimen ilmajäähdytykseen.

Onko Gelidin Icy Vision-A hyvä kompromissi jäähdytystehon ja hinnan suhteen?

Gelidin jäähdytin ei ole erityisen uusi, mutta se on virallisesti yhteensopiva 7970:n kanssa. Kuinka se siis jaksaa jäähdyttää 250 W lämpökuorman?
Jäähdyttimen asennuksen jälkeen ajoimme testimme uusiksi, ja vertasimme tuloksia AMD:n referenssimalliin.

Gelidin Icy Vision-A ei ole yhtä laadukas kuin MSI:n, HIS:n tai Gigabyten parhaat ratkaisut, mutta sen tehokkuus voidaan huomata yllä olevasta kaaviosta ja akustisista testeistä. Kohtuuhinta huomioon ottaen Gelidin ratkaisu on vielä ymmärrettävissä. Toivottavasti myös sopimusvalmistajat saavat aikaan hyviä tuloksia.Pelkät käyrät eivät tietenkään kerro koko totuutta jäähdyttimien ääniprofiilista. Näinpä siis tarjoamme lukijoille pari videota, joilla voitte verrata äänentasoja keskenään.

Melkoinen ero. 50 eurolla saa jo selvästi parempaa jäähdytystä. Käytännössä suosittelisimme siis ennemmin joko ostamaan halvan vanhan HD 7970:n ja asentamaan siihen aftermarket-jäähdytyksen, tai ostamaan suoraan sopimusvalmistajan jäähdyttimellä varustetun mallin.

kommenttia 2

G0lden_Kebab

"jonka pitäisi ajuripäivitysten siivittämänä jättää GTX 680 nielemään pölyä."

no ei nyt ihan...lähestulkoon rinta rinnan menevät.

ps: symbolinen voitto on kyllä uusi termi minulle

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. kesäkuuta, 2012 @ 17:34

hannibal_pjv

Hyvä, jotta ovat tasoissa! Kilpailu kiristyy ja toivottavasti näkyy saantien parannauttua hinnoissa.

Kommentoi artikkelia